A koordinátákra gondolsz? A helység középpontját adja meg mindig, nem a tartózkodási helyedet vagy annak becslését. Minél kisebb településen élsz, annál nagyobb az esélye hogy a középpontjához közelebb vagy.
Legalábbis én beírtam a saját koordinátákat, és a város középpontjában lévő térre mutat, ami természetesen egy nagyon erős becslés.
2019. szept. 6. 19:44
12/19 anonim válasza:
"Csak a szája jár. Már ott elbukik a dolog, hogy nem szerzi meg az IP címedet, mert nem tudja, nem lehet. Személyes adat amit szigorúan kell kezelni, nem adja ki senki, főleg nem kérdezheti csak le úgy magától, mert ő úgy gondolja." meg lehet szerezni az IP címet, kicsit körmön fontoltabb módon. nem írom le hogyan mert akkor törölnék, annak meg nem csak értelme nincs hanem nem akarok ujjat hugyozni az itteni moderátorokkal.
2019. szept. 13. 16:31
13/19 anonim válasza:
bocsánat, ujjat húzni..
ez a fránya prediktív szövegbevitel.
2019. szept. 13. 16:31
14/19 anonim válasza:
Hiába szerzed meg az IP címet, akkor sem fogod tudni belőle a felhasználót, sem a lakcímét.
2019. szept. 13. 16:48
15/19 anonim válasza:
#12 Arra azért ne vegyél mérget, hogy nem adják ki. Nyilván a Facebook, Youtube és hasonló oldalak biztosan nem adják ki, de ha mondjuk egy kisebb hazai weboldalról van szó, ott nem kizárt hogy meg tudja szerezni. Nekem is van weblapom, és bárki IP címét látom aki a weblapon járt. Ha nem lennék úriember meddig tartana kiadnom? Sose derülne ki, hogy tőlem tudták meg.
2019. szept. 13. 16:49
16/19 anonim válasza:
Lényegtelen, hogy kinek adják ki, meg kinek nem. Ha megtudja, legfeljebb annyival okosabb lesz, hogy melyik szolgáltatóhoz tartozik, és nagyjából melyik városban élhet. Ami szintén nem mindig pontos, mert az én IP-címemre pl. Pesti régiót hoz ki. A közelében sem vagyok.
2019. okt. 30. 07:35
17/19 anonim válasza:
Én azt mondom, egy illiberális országban különösen ajánlott volna egy VPN előfizetés minden felhasználónak. Nem tudom más hogy van vele, de én nem szeretnék azért a szopórollerra kerülni, mert mondjuk többet olvasok 444-et és Indexet az M1 vagy az Origó helyett..:)
2019. okt. 30. 13:55
18/19 anonim válasza:
#17 ezt pedig már üldözési mániának hívják és nem megfontolt internethasználatnak. Ettől durvább foka a paranoid skizofréneknek van, akik meg már mindenben az összeesküvést látják.
2019. okt. 30. 14:07
19/19 anonim válasza:
"Lényegtelen, hogy kinek adják ki, meg kinek nem. Ha megtudja, legfeljebb annyival okosabb lesz, hogy melyik szolgáltatóhoz tartozik"
De az a gond, hogy a szolgáltató pontosan tudja, hogy te milyen oldalakon járkálsz, milyen tevékenységeket folytatsz az interneten és ezeket az adatokat felső utasításra, állami vagy hatósági felhívásra köteles is kiadni rólad.
Ezért van az, hogy Németországban komoly büntetésre számíthat az aki torrentezik, mert az ottani internet szolgáltatóknak kötelező lejelenteniük a hatóságok illetve a jogvédő szervek felé, ha ilyen tevékenységet észlelnek. Tehát folyamatos monitorozás zajlik csak ezt persze nem verik nagy dobra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!