Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen típusú hálókártyát...

Milyen típusú hálókártyát kell adni egy virtual boxban futó gépnek, hogy a gazdagépen futott VPN által szolgáltatott VLAN-ba kerüljön?

Figyelt kérdés
Azt hittem, hogy ez a Bride-elés, de valahogy mégse az lesz. A gazdagépről meg tudom pingelni a VPN VLAN-jában lévő gépeket, de a virtuálisról nem. Hogyan kellene ezt átkonfigurálnom?

2019. júl. 30. 19:26
 1/1 anonim ***** válasza:

Hagyd alapértelmezettre, akkor a gazdagép beállításaival, saját IP cím nélkül jelenik meg a hálózaton.

Ha bridge-dzselt kártyát állítasz be, akkor a virtuális gép külön általad megadott MAC címmel és saját IP címmel jelenik meg a hálózaton, vagyis értelemszerűen ugyanúgy külön beállításokat kell neki adni, mint egy teljesen önálló, a gazdagéptől független számítógépnek. Persze ennek is megvan a maga előnye, nem tudom, mire használod a virtuális gépet.

2019. júl. 30. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!