Milyen külföldi képfeltöltő oldalak vannak, ahova bármit fel tudok tölteni?
Tömörítsd össze a fájlokat egy archívumba 7Zip-pel:
használj AES-256-os titkosítást és kellően bonyolult (legyen benne az angol ABC kis- és nagybetűje, szám, speciális ASCII-karakter) kellően hosszú (minimum 8 karakter) jelszó.
Az archívum nevét változtasd meg olyasmire, amiből nem lehet kideríteni, hogy valójában mit tartalmaz (például: "2018-as üzleti dokumentumok.7z").
Majd ezt az archívumot töltsd fel valamilyen felhőtárhelyre, fájlmegosztó oldalra. A megosztási linket és a jelszót meg felhasználod, ahogyan akarod.
A tárhely tulajai nem fognak belelátni a tartalomba, az állomány nevéből nem tudnak következtetni a tartalomra, így nem törlik az.
Egy másik megoldás - már ha mindenképpen képként akarod megosztani a tartalmat - a szteganográfia.
Itt egy "ártatlan" képben, annak (EXIF-) metaadataiban rejtik el az inkriminált tartalmat (szöveget, de akár képet is).
Amire ügyelni kell:
* olyan szoftvert kell keresni a célra, ami képes fájlokat is elhelyezni a képben, illetve tud AES-256 titkosítást
* számolnod kell azzal, hogy a képfájl mérete meg fog növekedni
* olyan képfeltöltő oldalt kell keresni, ami nem távolítja el a fájl metaadatait
* az "ártatlan" kép elérhetőségét, és a titkosítás jelszavát, illetve a szteganográfiával megbolondított, feltöltött képet kell megosztanod a közönséggel
Kaptam egy nem privát tartalmú üzenetet:
"A Google Drive nem lenne jó? Ott privátban lennének a képek, ugye, csak nem tudom hogy a google algoritmusa megtalálná-e ezeket a képeket és törölné-e ezeket."
Éppen ezért írtam, hogy titkosítani kell - mind az állomány nevét, mind az állomány tartalmát. Így a tárhely tulaja/fenntartója/üzemeltetője nem tudja, hogy az archívumban pontosan mi van.
Google Drive-hoz vannak egyébként végponttól végpontig tartó titkosítást biztosító alkalmazások - mint például az oDrive:
vagy a Cryptomator:
ezek a programok "röptében" képesek az állományok nevének és tartalmának titkosítására és felhőtárhelyre szinkronizálására.
"Amit linkeltél, azt nem tudom használni sajnos."
Mármint a 7Zip-et?
Letöltöd - 32 bites Windowshoz:
64 bites Windowshoz:
feltelepíted, és használod:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!