Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » USB fejhallgató zúgás?

Hunor5555 kérdése:

USB fejhallgató zúgás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A napokban vásároltam egy spirit of gamer elit h70 nevezetű fejhallgatót és az lenne vele a problémám, hogy a laptopomban használva (asus tuf fx504gd) a hangerőt szabályozva erős zúgást hallok. A hangerőt szabályozva 50%on lehet a legkevésbé hallani, de 50% felett fokozatosan haladva felfelé erősödik a zúgás, illetve ugyan ez 50%tól lefelé is érvényes. Egy másik laptopban (lenovo ideapad 320) használva csak 80%-100% on lehet hallani súgást, de az nem vészes. Sosem voltam valami jó a softwarek birizgálásában de az AIDA64 nevezetű program 2 hangkártyát mutat:

1. Hangkártya Intel Kaby Lake HDMI @ Intel Cannon Point PCH - cAVS (Audio, Voice, Speech) [B0]

2. Hangkártya Realtek ALC255 @ Intel Cannon Point PCH - cAVS (Audio, Voice, Speech) [B0]

Próbáltam frissítéseket keresni de nem jártam sikerrel, ha csak a fejhallgató van bedugva akkor is fennmarad a probléma. A füles illesztőprogramját is letöltöttem ( [link] az sem segített.

Válaszokat előre is köszi! :)

2019. júl. 21. 11:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezen nincs mit frissíteni, a zaj amit hallasz, a laptop miatt van. Nincs megfelelő zajszigetelés (mit is várhatunk az ANUS-tól...), így az elektromos zaj eljut a fejhallgatódba is. A megoldás egy USB-s DAC, ami a laptopon kívül végzi a dolgát, így nem lesz zaj. Ezzel párhuzamosan minőségbeli javulásra is számíthatsz, mivel az integrált nyekergők többnyire csak azért vannak, hogy úgy egyáltalán legyen hang.
2019. júl. 21. 12:40
 2/4 anonim ***** válasza:
#1 Mivel az USB csak digitális átvitelre képes, a DAC már eleve a gépen kívül van. Ebből következik az is, hogy a zúgást sem a gép okozza, hanem maga a fejhallgató.
2019. júl. 21. 13:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Hát akkor most melyik az igazság ?

Előző fejhallgatóm 3.5 jack csatlakozós volt, az nem zúgott. Viszont másik laptopban nem zúg.

2019. júl. 21. 13:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem az usb-s fülesben van minden. Az alaplapi zajkeltő meghajtóját le is szedtem. Semmi zúgás, tökéletes hang. Igaz asztalin nyomom. Esetleg a hang beállításoknál tiltsd le az alaplapi hangot.
2019. júl. 21. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!