Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ilyenkor jobban megéri csak...

Ilyenkor jobban megéri csak az egyiket használni? (RAM kérdés)

Figyelt kérdés

Van egy 8Gb-s 1600Mhz-s ram "kártyám" és egy egy 2Gb-s 1066mhz-s.

Jobb ,ha csak a 8Gb-st rakom be és hagyom 1600mhz-n menni, vagy rakjam be mellé a 2Gb-st is (ugye így 10Gb ram lesz a gépben) és hagyjam ,hogy 1066mhz-n menjen?

2019. júl. 17. 17:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb a 8GB egyedül ebben az esetben.
2019. júl. 17. 17:51
 2/7 anonim ***** válasza:

1066MHz? Jó régi lehet.

Amúgy attól függ. Lassabb, de több memória. Döntsd el te, te tudod mire akarod használni!

2019. júl. 17. 18:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Ti mit ajanlotok? Kisebb jatekokkal jatszok csak
2019. júl. 17. 22:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Igazából nekem pont van egy ismerősöm aki így használja a gépet! 8+2GB ram. Neki is DDR 3 és egy Athlon X4 740 vagy milye van.

Játszott ő régen mindennel és mivel olyan videókártyája volt mint nekem (csak nekem 2x4GB dual ram volt jobb processzorral) és a játékok ugyanúgy futottak neki mint nálam.

Korabeliek. BF3, FC3, GTA IV, V ilyenek.

De valahol teszt is van, hogy a játékoknak mindegy a milyensége. A mennyisége a lényeg!

Mármint régen! xD Manapság már nagyobb órájelen mennek a ramok mint akkor a processzorok és a legjobb, legdrágább ram kell például játékhoz Ryzen processzornál.

2019. júl. 17. 22:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Legjobb esetben az alaplap automatikusan "lebutítja" a gyorsabb modult, tehát a lassabb modullal megegyező frekvencián fog üzemelni (+ időzítés).

Rosszabb esetben elindul a gép, de kékhalálok sorozata fog fogadni. Legrosszabb esetben POST check után leáll a gép, ezzel jelezve, hogy nem tetszik az alaplapnak a RAM kombó.

Hogy megéri-e? Ha neked ennyire fontos az a +2GB, akkor hajrá. De ha a 8-at sem használod ki, akkor teljesen feleslegesen lassítanád a meglévő modult.

2019. júl. 18. 00:54
 6/7 Shaddark ***** válasza:

Ha integrált (beépített) videokártyát használsz akkor a gyorsabb ram.

Ha külön van a kártyád (PCI-E vagy AGP) akkor a több.

2019. júl. 18. 10:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Kulon van ,bar nem egy erogep :D Egy Gt640 2Gb-s videokartya van.
2019. júl. 18. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!