Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szoftveres hiba vagy alaplap?

Szoftveres hiba vagy alaplap?

Figyelt kérdés

Egyik napról a másikra arra lettem figyelmes, hogy néha a Windows olyankor is egérkattintást érzékel, amikor én nem kattintok, például egyet kattintok és kettőt érzékel, vagy filmet nézek, kurzor ugye ilyenkor eltűnik és néha-néha felbukkan.

Először nyilván az egérre gyanakodtam, cserélni akartam a kapcsolót, de utána a kontrollerem is ugyanezt csinálta, úgyhogy kizártam a hardveres problémát és elkezdtem a Windows-ra gyanakodni. Próbáltam az USB drivert újratelepíteni és frissíteni, nem segített.

Viszont aztán eszembe jutott, hogy a hangfalam is érdekes dolgokat produkál, csak eddig azt is hardveres hibának tartottam. Néha a jobb oldali csatorna nem szól. Cseréltem már aljzatot, csatlakozót, kábelt, de csak nem javult. De aztán kb. azóta, mióta az egér is szarakodik, annyit javult a hangfal szituáció, hogy sokkal ritkábban száll el a jobb csatorna és olyankor is "javítható", ha kikapcsolom pár másodpercre, majd vissza, ami elég érdekes.

Nem tudom, hogy a kettő összefügg-e, de talán alaplap hiba magyarázhatja mindkettőt. Nem régen vettem (tavaly októberben), szóval ha tényleg az a baj, akkor garanciával ki tudnám cseréltetni, de nem vagyok benne biztos.

2019. júl. 10. 08:24
 1/2 Fsms ***** válasza:
ötlet, nézd meg a CPU kihasználtságot, szerintem túl nagy és nem jut erőforrás másra. Azt kellene kitalálni, h mi fogja meg a gépet.
2019. júl. 10. 09:34
 2/2 anonim ***** válasza:
Egyik USB -s eszköz kábele meg van törve...
2019. júl. 10. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!