Mire cseréljem le az öreg laptopomat?
Van egy régi Dell Latitude E6420 gépem, most ért abba a korba, hogy már nem akarok költeni az életben tartására többet. Évekig nagyon masszív, megbízható gép volt, irodai konfig, de nyúztam rendesen játékokkal is. A jelenlegi választékból mit érdemes nézni, ha hasonló tudású gépre cserélném? Maradjak a Dellnél, vagy van, ami ma jobban megéri? Továbbra is alapvetően internetre, Office feladatokra, néha pár óra játékra használnám csak, de jó lennne hosszú távra tervezni.
Ezeket tudja a régi gép. Az újnál max. kicsivel több memóriát és esetleg SSD-t választanék, amúgy teljesen elégedett voltam a teljesítménnyel.
RAM: 4 GB DDR3 SDRAM
RAM sebesség: 1333 MHz
CPU: Intel Core i5-2520M@2.50 GHz, 64-Bit
Mag: 2
HDD: 320 GB
VGA: Intel HD Graphics 3000
Köszi a tippeket!
#2: A VGA -val pl. gondjai lehetnek, ha Win 10 -et szeretne.
Win 7 -el, tényleg jó ideig még elég lehet, az adott módosítással.
melegedés és "ciccegő" HDD elektronikai hibára is utalhat, akkor tényleg érdemes cserélni.
Viszont ha nem akarsz vissza esést teljesítménybe, akkor elég mélyen zsebbe kell nyúlni, mert sok mai CPU alap órajele 2GHz alatt van, és jó eséllyel inteles csak 2 magos, ami 4 szálon dolgozik.
AMD -vel meg bár belé zsúfolnak pl. 10 magot a CPU -ba viszonylag olcsón, amiből 6 -ot a GPU kap, de iszonyatosan tud melegedni a NoteBook verziók.
Használtan találtam egy ilyen verziót, ami szimpatikus. Főleg az SSD-HDD kombó meg a normálisabb VGA miatt tetszik, és ennél nem is szívesen költenék többet magára a gépre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!