Mi a véleményetek erről a konfigról?
Processzor: Intel Core Pentium G4560
Alaplap: MSI H110M Pro-VD
RAM: kétszer Corsair 8GB DDR4 2133MHz
Gépház: FSP CMT120
Tápegység: CoolerMaster Elite V3 600W
HDD: WesternDigital Caviar Blue 3.5 1TB 7200RPM 64MB SATA3 WD10EZEX
SSD: Kingston A400 2.5 240GB SATA3
Videókártya: GTX1050
Mit gondoltok? Minden kompatibilis mindennel? És alkalmas futtatni a Photoshoppot +egyéb adobe szoftvereket?
Nem a legerősebb, igen. Egy 6. generációs I3 6100 szintjén van, ami viszont jelenleg is 46.000 Ft, így ehhez képest megéri. Én viszont, - mint sokan mások - AMD-s platformra építenék. Ha a processzor terén ugyanebben az árban maradunk, akkor egy R5 2200G jó lehet. 5.000 Ft-tal drágább, de cserébe +2 fizikai mag és +40%-kal nagyobb teljesítmény. Azonban, ha erre építész, akkor nagyobb MHz-es RAM-okra is szükség lenne, de ez egy árban maradna azzal, amit te említettél. G.SKILL Aegis-ből 2x8 GB 3000 MHz-es kit ~24.000, illetve a Corsair-ből is ugyanennyibe kerülne, viszont AMD-hez ajánlott a nagyobb órajelű memória.
Videokártya téren szintén AMD-s kártyát választanék, habár ott már többet kell rátenni pénzileg.
Pld. az RX 570 lehetne egy jó választás, azonban kb. 10.000 Ft-tal drágább, mint egy 1050-es, de itt is cserébe jobban teljesít az RX, méghozzá bő +80%-kal, és 2GB-tal nagyobb a VRAM-ja.
Illetve ehhez illő lap értelemszerűen, egy AM4-es.
Valamint tápból is lehet minősègebbit, esetleg SSD-ből is. Én ezeket tudom neked ajánlani. Ha szeretnéd, az utóbbiakat kifejtem.
Nem lenne gond a te összeállításoddal sem, de az már mai viszonylatban gyenge, kivéve, ha csak netezni, filmezni kell.
Az általam ajánlott időtállóbb, erősebb.
Remélem, segítettem!
#2 Köszönöm szépen!
#3 Maximum 170.000 Forintot szeretnék rá költeni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!