Miért szaggat érhtetetlen módon a GTA V ezen a konfiguráción?
Egy Lenovo Y520-as laptopon játszok:
CPU: Intel Core I5-7300 HQ 2.5 Ghz
VGA: Nvidia GeForce GTX 1050 4GB
RAM: 8GB DDR4 2400Mhz
HDD: 1TB 5400RPM
Youtube videók alapján nem kéne a játéknak beszaggatni még High beállításon sem, viszont még normálon is érezhető akadások vannak időnként, ha pedig már 1-1.5 órája megy a játék, olyan esetekben is elkezd akadni a játék ahol normál esetben ez nem fordul elő.
A beállításaim normálon vannak, a felbontást is levettem 1600x900-ra, a Vsync-et kikapcsoltam, ahogy a többi beállítást is.
A GeForce Experience frissítései is naprakészek, ahogyan a játék is, szóval nem tudom mi lehet a probléma.
Ez egy laptop, gyenge teljesítményű hűtéssel, nézd meg hány fokig melegszik fel, ezt meg lehet nézni pl Aida 64el vagy az ingyenes Open Hardware Monitor segítségével:
Eloszor is: eredeti a jatek? Megvetted?
Masodszor: driverek fentvannak gyarto weboldalarol? Nvidia.com
Illetve nvidia vezerlopultban arra allitottad hogy a nvidia kartyat hasznalja?
Harmadszor: nekem gyengebb gepem van sokkal szinten laptop gt720m i3-3217u de nalam nem is akad szinte sose...
Igen, eredeti a játék. A VGA drivere gondolom fentvan, amit kiirt a Geforce Experience azt letöltöttem, + az eszközkezelő is azt írta Windows 10-en hogy a legfrissebb patch van rajta (eredeti Windows), ugyan ez vonatkozik a CPU-ra is.
Igen, a játék a dedikált kártyát használja
A gépet asztalon használom, nincs az az Isten hogy ágyban is használjam.
Megnéztem a hőmérsékletet, a VGA kb 80 fokos, a CPU pedig 70-80.
Ha csak izonyos idő után kezdi csinálni az minden esetben túlmelegedésre, vagy memóriaproblémákra utal, GTA5 esetében az utóbbi egészen biztosan fennáll, 8GB ide akkor is csak szűkösen elég ha minden mást kilősz a háttérben.
Ha elfogy a memória azért hogy ne fagyjon le a játék kiírja a tartalmát a merevlemezre, aztán később visszaolvassa amikor szükség van rá - ez mocskosul lassú folyamat, emiatt pedig beszaggat. Singleplayerben még nem is annyira vészes, de onlineban 8GB biztos hogy nem elég ahhoz hogy ezt elkerüld.
Másik esetleges probléma a melegedés lehet, nézd hogy visszaveszi-e a proci, vagy a kártya ójalét(pl msi afterburnerrel), ha ez a helyzet sok mindent nem tudsz csinálni, próbáld olyan helyre rakni a gépet ahol nincs annyira meleg, irányíts rá ventilátort, vagy még jobb ha veszel egy aktív laptop hűtőt(5-6 ezer körül vannak már normálisabbak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!