Melyik a jobb árban és teljesítményben amd vs. Intel?
23:28-nak.
Mi nem vagyunk AMD fanok, csak észszerűen gondolkozunk. Ja és lehet hogy piacvezető az Intel, de ez csak az amerikaiaknak köszönhetik, mert ott tudod átlagban sokkal de sokkal jobb a fizetés és párosával viszik az Intel procikat.
Egyébként meg ha lenne pénzem se vennék Intelt, , 1) mert a középkategóriában olcsóbban megkapod az ugyanolyan teljesítményű AMD-t.
2) Nem vagyok kocka hogy Core i7-es procit vegyek, inkább elmegyek nyaralni abból a pénzből és még mellé veszek egy jó kis AMD procit ;)
Aki meg hülye az poshadjon a sötét szobában az i7-esével...
Ti tényleg ennyire elszántak vagytok? :D
Ilyen érvek... sokkal jobb, több benne a lóerő...
Nem megbántani akarlak titeket, csak egy kis alátámasztás sem ártana ezekhez a "fantasztikus" érvekhez...
Amd: 1 éves technológiai lemaradás. Annyi benne a tuningpotenciál, mint döglött medvében a brummogás. Gyorsan melegedik, fogyasztása egyszerűen túl sok.
Olcsóbb, bár egyáltalán nem merném azt feltételezni, hogy te jársz jobban, már csak a villanyszámlából kiindulva. Egyetlen előnye talán a bővíthetőség köre lehet!
Intel: Én egy E5200-as procit ( alap 2.5 Ghz ) felhúztam 3.2 -re alúlfeszelve! Sosem melegedett túl, pedig a gyári hűtőt használtam ( tuning mellett! )
A mai Inteles processzorok egyszerűen kenterbe verik az AMD-s procikat. Ámbár drágább, főleg a csúcsmodellek ( épp ezért középkategóriából válassz! ), de ha utánakalkulálsz, lehet hogy jobban megéri neked a +15K most, minthogy egyéb költségben kelljen azt kifizetni.
Nézz utána, és rájössz, hogy nem a levegőbe beszélek.
www.prohardver.hu
Erre sajnos nincs univerzális válasz. Mindig el kell dönteni, hogy mennyi pénz van, és mire akarod használni. Ha ez megvan, akkor lehet már válogatni.
Az hogy jobban melegszik, többet fogyaszt, ezek olyan dolgok, amiket nem lehet általánosítani. Voltak szériák, amikre ez igaz volt, és volt (van) amire nem. Pár évi, néhány generációval ezelőtti procikról hallott pletykák alapján nem szabad vásárolni (mennyi embertől hallom a mai napig, hogy "az AMD az szar, mert nagyon melegszik", nem tudják lemosni ezt magukról szegények). Valaki már linkelte a prohardvert, én is azt szoktam olvasni vásárlás előtt. Egy dolog tény: ár/teljesítmény viszonyban hosszú idő óta általában az AMD a jobb.
U.I.: Az meg hogy hangos nonszensz. Egy proci ha jól működik, akkor hangtalan. Van rajta hűtőventilátor, az lehet hangos legfeljebb és azokat azért cserélni is lehet. Aki halk gépet akar, az úgysem a gyári ventiket veszi alapul, mert az rögtön kuka (Intel, AMD egyaránt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!