Próbált már valaki bányagépet rendelni aliexpressről?
Kínából csak óvatosan az "olcsó" elektronikai eszközökkel, mert egyáltalán nem biztos hogy azt kapod, amit állítanak. Ahogy írták, garancia nincs, a panaszkezelés lassú (hónapok) és körülményes megértetni magad a kínaival aki fordítózza az angolt, 7 ezer forint fölött pedig ugyanúgy jön rá az áfa meg minden.
A bányászláznak meg már rég vége.
Találtam egy oldalt, ahol ki lehet számítani hogy mennyit fogyaszt, mennyi a hashrate, és mennyi haszon van.
9 hónapon belül megtérülne a belefektetett pénz, utána nyereséges lenne.
Oké nyilván lehet hogy bebukik az egész hamarabb. De ezt sose lehet tudni. Lehet hogy jövőhéten duplázódik a bitcoin értéke
Nincs rá garancia, hogy azt kapod amit ígérnek. Tanulságul egy kérdés hardver témában, Kínából olcsón:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
" Lehet hogy jövőhéten duplázódik a bitcoin értéke"
Lehet, hogy jövő héten FELEZŐDIK a bitcoin értéke!
Kizárólag akkor vágj bele, ha nem fájna túlzottan, ha az egész befektetett pénzt elveszítenéd!
Ugyanis rengeteg buktató van:
- Oké, Kínából is lehet jó cuccokat rendelni, és attól, mert valamit ott gyártanak, még nem jelenti azt, hogy rossz. Ma már a márkás gyártós is javarészt ott állítják elő a termékeiket. De: az internetes kereskedelem azért némi veszélyt rejt magában. Nem mindegyik eladó megbízható. Ha lelép a pénzzel, és minden elérhetőségét megszünteti, mit csinálsz? Illetve kaptam már elégtelenül becsomagolt terméket, ami emiatt használhatatlanra deformálódott. Jobb esetben az eladó kicserélni persze, de ettől függetlenül azért van benne kockázat.
- Miből gondolod, hogy nem omlik össze a Bitcoin? Honnan tudod, hogy nem tiltják be a világ nagy részén az altcionokat? Kína épp erre készül... Honnan tudod, hogy fel tudod majd használni? Én nagy pártolója vagyok a decentralizált valutáknak, de jelenlegi formájában a Bitcoin nem igazán tűnik stabil befektetésnek. (Aztán persze az is lehet, hogy 2 év múlva meg a százszorosát fogja érni. Csak előre nem lehet tudni, hogy melyik forgatókönyv érvényesül majd.)
Az Aliról:
Ami gyanúsan olcsó az vagy átverés
vagy sérült.
Többször rendelten aliról, igaz nem bányagépet.
A gyanúsan olcsó rendeléseket vagy maga az ALi tiltotta le csalás miatt s visszaadta a pénzt, vagy sérült volt a termék, s az eladó egy neki tett 20%-os visszatérítésí ajánlatba simán belement.
Hogy utóbbi megérte e vagy sem az vitatéma, de mondhatni hogy kb. megérte mert értek hozzá, meg tudtam javítani. nem nagy üzlet lett a vége csak agy tűrhető órabéres munka.
Miner esetében utóbbi nem biztos hogy bejönne.
meg az se mindegy hogy nálam 20 000 Ft körüli tételek voltak ezek.
Ha normál áron veszed akkor akár még meg is történhet, hogy azt kapod amit vettél, épségben. Jó esélyed van rá, de valóban nem 100%.
A plusz 30% Vám és Áfa szinte garantált.
A bányászásról pedig.
Alap, hogy a nagy bányacégek maguknak gyártják a hardvert. A legyártott hardvert pedig legjobban működtetni éri meg, nem pedig eladni. Ki adná el az aranytojást tojó tyúkot?
Ahogy azonban jönnek ki az újabb és újabb hardvereik a gyártósorról, eljön az a pont amikor a régebbi gyártosor termékeit már nem éri meg használniuk, ellenben megéri még üzemeltetni a gyártósort s eladni azokat. Induljunk ki tisztességből, hogy nem a leharcolt minert adják el, hanem a vadonat ujjat amit már nem éri meg beüzemelniük. De lehet csak én vagyok túl naiv. nyilván aki kicsiben kezdi az nem engedheti meg magának hogy saját hardvert gyártson, igy kénytelen egy másodlagosat megvenni. De érdemes ezt is szem elött tartani.
Az alap az, hogy egy komoly számitás, tervezés előzi meg, hogy a megvásárolandó (legyártando) hardver mennyire éri meg s mennyi a kockázati tényező.
Ezt kéne valahogy elötte elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!