Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I5 7400 még jónak mondható...

I5 7400 még jónak mondható processzor 1080p játékra?

Figyelt kérdés

Jelenleg ilyet használok egy RX470-el karöltve. Viszont abba a hibába se szeretnék esni, hogy már csak pár ezerért tudom eladni ha eljönne a váltás ideje egy új platformra.

Szerintetek idővel vegyek használtan egy I7 7700-at a gépbe.

Vagy adjam el alaplapostúl, és építkezzek Ryzenre. A jövőben is 1080p-be játszanék csak.

2019. jún. 23. 09:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha i5-7400-ad van és játékra használod, akkor nem érdemes bármire is váltani, nem éri meg mert nem lesz annyi előrelépés fps-ek terén.

Kis idő múltával ha nem lesz elég, akkor a 7. genes i7 pedig bőven elég lesz megint pár évig.

Szerintem egyáltalán nem érné meg most eladni mindent majd venni új amd-s alaplapot amd procival... Sokba lenne az nagyon, és sokat veszítenél vele ha eladnád most gyorsba mindened.

Spórold meg magadnak az árát és inkább idővel vegyél a gépbe egy erősebb videókártyát.

2019. jún. 23. 09:45
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod. ment a zöld :)
2019. jún. 23. 11:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Én pont fordítva látom, mint az előttem lévő. Eldöcög a 7400 még egy ideig, de már most el lehet érni a határait, ami az idő múlásával csak romlani fog. Ráadásul fent vannak a régebbi Intel processzorok árai, mivel hiány van a termelési gondok miatt (még ma is el lehet adni például egy i7-6700K-t 70e Ft körül). A 7700 pedig nem logikus fejlesztés, mivel abban is csak 4 fizikai mag van, a HT meg közel sem ér annyit, mint egy különálló mag (ráadásul biztonsági rés is van benne, amit javítani nem lehet). Na meg az AMD cuccok most kedvező áron elérhetőek, és könnyű fejleszteni őket.

Hasonló helyzetben vagyok mint te, és a fentiek alapján én tervezem az AMD-re való átállást. Most még nem fog plusz teljesítménnyel járni a váltás, ha csak annyi pénzt szánsz a dologra, amennyiért el tudod adni a jelenlegi cuccaidat. Viszont később tudsz úgy fejleszteni, hogy azzal évekig biztosítva legyél processzor fronton.

2019. jún. 23. 12:17
 4/7 anonim ***** válasza:

#3 Ja igen, te az a féle válaszoló vagy aki szerint 400 ezer alatt gamer gép nem gamer gép, és egy 7. genes i7 sz@rra sem elég.

Válaszoló, ignoráld a hármast ha jót akarsz magadnak, ezek csak hangemberek és fröcsög a marhaság. Persze, add el és cseréld le a full konfigod, ami benne lesz 150 ezerben és a végén ugyanott vagy, csak éppen 5 fps-el többet kapsz esetleg. Meg jaaaj majd 1 évvel tovább használhatod, mert nem avul el, és addigra már +10 fps-ről beszélünk 5 helyett.

Kinek éri ez meg? Annak akinek nem fut a gépében egy meglévő jó konfig, ami mellé simán betehet később egy 7. gen i7-et, így csak a töredékét kell kifizetni mintha cserélne alaplapostul mindent.

2019. jún. 23. 13:11
 5/7 anonim ***** válasza:

"Eldöcög a 7400 még egy ideig"

XDDDDDDDDD

Na jó, mára elég volt az internetből. Ember, azt vágod hogy a mai napig még egy 4. genes i7 is bőven jó a játékokra? Sokan még 3. gennel is megvannak egy jó gpu-val karöltve.

Vak vagy, komolyan mondom.. fejben.

A kérdező nyilván nem 16k-ban akar játszani 4 monitoron egy rx470-el. 7. gen i7-el még lazán 5 évig el lehet játszani, és nem very low-on.

2019. jún. 23. 13:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem i5 4690k van gyári órajelen, mellé egy gtx 1080 és köszönik szépen, jól elvannak egymás mellett, minden játék megy max grafikán, ha nagy ritkán leesne valahol, akkor picit emelem az órajelet és gond megoldva (pl kingdom delirevance-nál a városokban leesett 20fps,re +0,5GHz, máris volt megint 50-60 fps).

A jelenlegi konfigodnál előnyként fel lehet írni a ddr4 ramot, azt nem kell újat venned, de szerintem nem feltétlenül kell most váltanod. HA van pénzed, akarsz váltani, csináld, de csak azért mert most hujujj mi lesz 1 év múlva, felesleges. Ennyi erővel évente cserélhetnél mindent, mert van újabb, akkor most mi lesz a régi árával. Ismerősöm 3. generációs intel procival játszik, ami kb 8 éve van a piacon és mégis megy az, amire neki kell.

Lehet vásárolni, fejleszteni, én nem tenném. Ha tuning lapod van, akkor esetleg egy tuning procit lehet bele rakni egy normálisabb hűtővel, némi órajel emelés és kész.

Egy combosabb videokártyával többre mennél, illetve ha nincs még, akkor 16 GB ram-ra fejlesztéssel, esetleg egy plusz ssd.

2019. jún. 24. 08:55
 7/7 A kérdező kommentje:

Alaplapból MSI B250 Mortar

SSD-vel és 16GB DDR4(2x8GB)Rammal már rendelkezik a gép

2019. jún. 24. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!