Miért melegedhet ennyire a videókártyám?
Figyelt kérdés
Van egy nemrég vásárolt Radeon RX 590 videókártyám. Üres járatban 41-44 fok szokott lenni. Amint játékra kerül a sor (Wolfenstein: The new order; Fallaut 4; Just Cause 3; Doom 2016) a videókártya 80-85 fokra melegszik pillanatok alatt.
A játékokat mindig 60hz-n játszom és 720p felbontáson.
Alap gyári beállításon van a videókártya, nem állítottam rajta semmit.
/CPU i5-9600K
RAM DDR4 32GB
ATX Tápegység N-650W PRO, ami tudom, hogy gyenge és egy kicsit melegedhet is a videókártya, de nem ennyire/
Nem tudom, hogy normális-e a melegedés. Leginkább attól félek, hogy leégetem szegény videókártyát.
#Radeon RX 590
2019. jún. 20. 10:26
1/6 anonim válasza:
80-85 fok még éppen normális. De ha feljebb megy akkor nem árt valamit csinálni. Pl szerelj a házba plusz ventillátort, vagy cseréld le a videokari hűtését valami komolyabbra.
2/6 anonim válasza:
AMD-nél ennyi az üzemi hőmérséklet, ha jobban leszeretnéd hűteni, akkor jobb hűtést kell beszerezned
3/6 anonim válasza:
Melyik modell pontosan? Egyébként én is azt javaslom, hogy a ház hűtését ha tudod kicsit turbózd fel. Továbbá érdemes undervoltolni a kártyát vannak róla videók hogyan is kell. De ha azt mondod 720p 60 hz en játszol akkor nyugodtan underclockolhatod és garantáltan csökkeni fog a hőmérséklete.
4/6 anonim válasza:
Most jobban melegszik mert nyar van.
Lehetoseg szerint merd a homersekletet mikor a szobadban is normalis homerseklet van.
5/6 anonim válasza:
Rx 590 már csak ilyen, GTX 1660 jobb választás lett volna.
6/6 anonim válasza:
Ez teljesen normális hőmérséklet, amennyiben persze nem 50%-os terhelésnél csinálja. Azt nem írtad, hogy hány %-on pörög ilyenkor a kari. Ezek a játékok ilyen beállításokkal nem pörgetik 100%-on a VGA-t, úgyhogy kicsit tényleg magasnak tűnik, ebből a szempontból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!