Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Cooler Master Hyper 212 Led -...

Trestantin kérdése:

Cooler Master Hyper 212 Led - nem forog a ventillátor. (5mp-ként megmozdul) Lehet hardver hiba, vagy bios beállítás?

Figyelt kérdés

Üdv!

Tegnap megérkezett hozzám a címben szereplő processzor hűtő, amit - egy kis ügyeskedés után - sikeresen be is szereltem a számítógépbe.

Furcsa viszont, hogy a hűtőbordára csatlakoztatható ventillátort, - hiába csatlakoztattam oda, ahol a régi ventillátor is volt,- érdekes hibajelenséget produkál.

A hibajelenség a következő:

A ventillátoron lévő led világít, tehát valószínűleg kap áramot, viszont a lapátok nem pörögnek. Pontosítva 5mp-enként megmozdulnak, viszont egyből le is állnak, tehát nincs meg a folyamatos mozgás.

Sajnos egy tech fórumon sem vagyok fent, ezért neten próbáltam segítséget keresni a hibajelenségre.

Gondolatom szerint ennek nem folyamatosan kell pörögnie, csak, ha szükséges (Viszont akkor nem értem az 5mp-kénti mozgást). Tehát lehet, hogy a termék jól működik, ezért nem is próbálkoztam még a visszaváltásával.Ennek ellenére nem zárom ki a hardveres hibát.

Tények, a jelenlegi állás szerint:

- A Bios N/A jelzést ír a CPU FAN-ra, azaz nincs adata róla, nem ismeri fel.

- A ventillátor manuális mozgatásra nem ütközik semmilyen akadályba.

- Az alaplapon lévő 4 pines csatlakozó megfelelően működik (tesztelve a régi ventivel)

Kérdésem az lenne, lehetséges, hogy hibás a termék, vagy esetleg a BIOS-ban kell valamiféle beállítást elvégezni? (Esetleg próbálkozzak kisütni a bios-t, hátha felismeri a CPU FAN-t)

Köszönöm a válaszokat.

#CPU Fan #coolermasterhyper212led #processzorventillátorhiba
2019. jún. 20. 09:04
 1/5 anonim ***** válasza:

állíts be egyedi hűtés sémát rá (fan duty)

[link]

Eddig hasonlót csak videokártyánál láttam, de a mai világban ki tudja. Ha nem oldja meg a gondot, akkor netes vásárlás esetén 14 napig van elállási jogod, postázd vissza a égnek és kérd vissza a pénzed, vegyél másik fajtát.

2019. jún. 20. 09:31
 2/5 A kérdező kommentje:

Kipróbálom este a programot, viszont alapvetően az is a baj, hogy a bios-ban sem ismeri fel, (elméletileg ott is lehet állítani a cpu sebességet) illetve egy progival már próbálkoztam (SpeedFan), de nem sok sikerrel.

Köszönöm a tippet.

2019. jún. 20. 09:49
 3/5 Shaddark ***** válasza:

Szerintem gyári hibás lesz.

Esetleg (bár írtad hgy az alaplap bios nem ismeri fel így nem valószínű hogy ez lesz) van olyan beállítás a biosokban hogy mennyi lehet a minimm fordulat.

Olyat láttam már hogy ez az érték kisebb volt mint amin el bírt indulni a venti, így megállt.

2019. jún. 20. 10:30
 4/5 A kérdező kommentje:

200 rpm-re van állítva, de ki kellett kapcsolnom a CPU FAN figyelést, hogy egyáltalán elinduljon az OP rendszer.

Köszönöm, ezt is megnézem, mi történik, ha nagyobb értéket adok meg neki.

Upd.: visszaírt a bolt, ahonnan vettem, azt javsolták nézzem meg a bios beállításokat, próbáljam ki kisütni

2019. jún. 20. 10:37
 5/5 A kérdező kommentje:

Upd.

A termék hibás volt, kicserélte a bolt.

2019. jún. 27. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!