Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi alapján adnak számot a...

Mi alapján adnak számot a videókáryának? Pl. : Radeon 9250, vagy Geforce 5200

Figyelt kérdés
2010. júl. 9. 00:26
 1/7 anonim ***** válasza:
van egy fejes aki kitalálja a gyártóknál
2010. júl. 9. 00:40
 2/7 anonim ***** válasza:

geforce-nál minnél magasabb a szám annál erősebb a kártya

de számítanak a betűk is

pl

xfx9400

9400gs

ilyenek:)

2010. júl. 9. 00:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Többnyire.:)

Az első szám a típusra utal főleg. Ha az első szám különbözik, általában már más gyártástechnikával készült.

A második számból nagyjából ki lehet venni a teljesítményt is (de az első szám függvényében is) ATI esetében a 3. szám is fontos. A negyedik az többnyire 0. Ekkor lépnek színre a betűk ami felborít mindent!

GT nVidiánál az erősebbet ATInál a gyengébb kártyát jelenti. Az XT meg ATI nál jelenti az erőset, nVidiánál a gyengítettet. De ez talán már nem annyira használatos. Most a GTX széria a jobb az nVidiánál a számok ugyanúgy értendők csak 3 számból állnak. A GS és LE típust jobb elkerülni játékosoknak. Nagyjából ennyi, de szerintem még lenne mit írni...

2010. júl. 9. 01:24
 4/7 A kérdező kommentje:
A 3. szám mit jelöl?? mert nekem 9250-es videókarim van tudom, elég gyenge, ahogyan kivettem az előző válaszoló írásából!!
2010. aug. 1. 21:18
 5/7 A kérdező kommentje:
És ezt konkrétan hol tudom megnézni google-ban? mit írjak be, mert tanácstalan vagyok!
2010. aug. 1. 21:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez a videókari már nem rúg labdába.Ma már HD széria fut nemsokára a 6-os. Elvileg erősebb mint a sima 9200-as de nem sokkal.

A 3DMark pontok sokmindent elárulnak róla, a 3DMark progit pont ezért találták ki. Itt vannak a max értékek:

9250: 1268 marks

9600XT: 4695 marks

Az új játékokhoz ajánlott egy HD4850-es.

HD 4850: 46441 marks

A pontok tökéletesen tükrözik a 3D teljesítményt.

2010. aug. 2. 12:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Még annyi hogy ez a 2003-as 3D Mark pontjai. Újabb Mark esetén a különbség még nagyobb lenne, ami azt tükrözi, hogy alkalmatlan az újabb játékokhoz ez a kártya. Az 5200-as is.
2010. aug. 2. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!