Érdemes lenne újabb platformra váltani?
Jelenleg, egy 1150 alapú gépem van. Ami egy i5 4690, 16gb 1600-as ram, és rx 570 4gb-re épül.
Sok tesztet néztem, a passmark benchmark szerint ez a proci a ryzen 3, illetve az intel i3 8xxx 9xxx szériának a pontszámai alapján sorolható be.
A gépet egyébként általános, napi munkára, és heti 1-2x játékra használom.
A videókártyán kívűl szeretném megújítani a konfigot. Tehát a kérdés megérné -e, vagy érdemes lenne újabbra váltani?
Köszönöm a válaszokat! :)
configra gondolsz és nem platformra :)
új platform akkor lenne, ha gépről pl konzolra váltanál
# 2/3 Időpont ma 16:19
Ezt is szokták platformnak hívni.
Kérdezőnek:
Szerintem érdemes lehet.
Gyengének érzed a mostani géped? Tudnál mit kezdeni a többlet teljesítménnyel? Ha csak vágysz rá de szükséged nincs, akkor csak pénzkidobás. Plusz te még tovább is tudsz lépni az i7 szériára platformváltás nélkül, amivel ugyanúgy megkapod egy modern i5 teljesítményét, de kisebb kiadással.
Ha ennél többre van szükséged, akkor érdemes elgondolkodni a platformváltásban.
Ha a videokártyát tényleg nem akarod leváltani, akkor a többit felesleges, mivel szerintem a videokártya a "gyengébb láncszem".
Mondjuk Afterburner programmal írasd ki játék közben a CPU/GPU/MEM terheltségeket. Amelyik 90-100% közelében van azt érdemesebb cserélni.
Kihagytam:
Ha nincs még SSD a gépben, akkor elég lesz azzal bővíteni és a rendszert arra telepíteni, vagy klónozni. (az SSD gyártók weboldaláról letölthető a megfelelő klónozó program)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!