Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért csak 2500Mhz-et lát a...

Miért csak 2500Mhz-et lát a rendszer a processzornak?

Figyelt kérdés

Adott egy Intel Xeon E5450 processzor, ami ugye egy 3Ghz-es hardver, és nem 4X3000Mhz a teljesítménye, haanem csak 4X2500Mhz.

A operációs rendszer(Windows 10 Pro 64bit) pl a feladatkezelőben az előző processzort tünteti fel, de ez van a rendszeradatoknál is. De pl a CPU-Z program felismeri az újonnan berakott processzort.

Az előző processzor 2,5ghz-es volt.

2019. jún. 15. 22:01
 1/10 MGéza ***** válasza:
S 775-ös lapban van? Ha igen akkor a BIOS modolás is megvolt? Anélkül más furcsaságokat is tapasztalhatsz esetleg, rendszerösszeomlást is akár.
2019. jún. 15. 22:13
 2/10 A kérdező kommentje:

Egy LGA 775 alaplap van a gépben, és kellett a Bios-nak a processzor mikrokódja is, ami után persze csináltam Bios frissítést. Eddig még nem omlott össze a rendszer.

Az előbb néztem, hogy az eszközkezelő is még az előző processzort érzékeli, az Aida 64 meg már a mostanit, de viszont ott is csak 2500MHZ-t érzékel, a Multi CPU résznél meg az előző processzort.

Megnéztem az Intel Processor Identification Utility programot is, és ott a Reportec Core részeknél 2,49Ghz-t ír.

2019. jún. 15. 22:20
 3/10 A kérdező kommentje:
* az Intel Processor Identification Utility program az E5450-et jeleníti meg.
2019. jún. 15. 22:23
 4/10 MGéza ***** válasza:
Szerintem próbáld meg ismét beírni a proci mikrokódját. Esetleg ha gyári BIOS-t frissítettél utána az felülírhatott pár dolgot, ami miatt lett egy kis kavarodás.
2019. jún. 15. 22:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha a bios rendesen felismeri a procit,akkor telepítsd újra a Windowst.
2019. jún. 15. 23:23
 6/10 A kérdező kommentje:

Amikor nem volt integrálva a Bios-ba a processzornak a mikrokódja, akkor teljesen felpörögve indult el a gép, miután integrálva lett, utána meg teljesen szépen indult el, csak lett ez az órajel kavarodás.

Lehet, hogy akkor megpróbálkozok egy windows újratelepítéssel, az hátha rendbe rakja a dolgokat.

2019. jún. 15. 23:33
 7/10 anonim ***** válasza:
De a bios-ban mit ír?
2019. jún. 15. 23:36
 8/10 A kérdező kommentje:
A Bios felismerte a processzort, viszont ott is csak 2500Mhz-t ír a CPU Speed résznél.
2019. jún. 15. 23:41
 9/10 MGéza ***** válasza:

Ha a BIOS is azt írja akkor vagy hibás a mikrokód, vagy a BIOS újrafrissítése felülírta - részben - a mikrokódot. Esetleg reseteld a BIOS-t és utána kezd elölről a folyamatot.

Ezt a cikket is érdemes átböngészni, lehet kihagytál valamit:

[link]

2019. jún. 16. 09:20
 10/10 A kérdező kommentje:
A Bios-ba rámentem a Load Defaults opcióra, és újraindítás után már a Bios-ba a megfelelő 3000Mhz érték volt a CPU Speed résznél.
2019. jún. 16. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!