Miért csak 2500Mhz-et lát a rendszer a processzornak?
Adott egy Intel Xeon E5450 processzor, ami ugye egy 3Ghz-es hardver, és nem 4X3000Mhz a teljesítménye, haanem csak 4X2500Mhz.
A operációs rendszer(Windows 10 Pro 64bit) pl a feladatkezelőben az előző processzort tünteti fel, de ez van a rendszeradatoknál is. De pl a CPU-Z program felismeri az újonnan berakott processzort.
Az előző processzor 2,5ghz-es volt.
Egy LGA 775 alaplap van a gépben, és kellett a Bios-nak a processzor mikrokódja is, ami után persze csináltam Bios frissítést. Eddig még nem omlott össze a rendszer.
Az előbb néztem, hogy az eszközkezelő is még az előző processzort érzékeli, az Aida 64 meg már a mostanit, de viszont ott is csak 2500MHZ-t érzékel, a Multi CPU résznél meg az előző processzort.
Megnéztem az Intel Processor Identification Utility programot is, és ott a Reportec Core részeknél 2,49Ghz-t ír.
Amikor nem volt integrálva a Bios-ba a processzornak a mikrokódja, akkor teljesen felpörögve indult el a gép, miután integrálva lett, utána meg teljesen szépen indult el, csak lett ez az órajel kavarodás.
Lehet, hogy akkor megpróbálkozok egy windows újratelepítéssel, az hátha rendbe rakja a dolgokat.
Ha a BIOS is azt írja akkor vagy hibás a mikrokód, vagy a BIOS újrafrissítése felülírta - részben - a mikrokódot. Esetleg reseteld a BIOS-t és utána kezd elölről a folyamatot.
Ezt a cikket is érdemes átböngészni, lehet kihagytál valamit:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!