Az a problémám, hogy a windows(10) csak 8 Gb-ot enged használni a 16 Gb-ból. Felismeri mert írja a rendszer infóknál, de azt írja mellette, hogy 7.95 Gb használható. Próbáltam a widows memórai ellenőrzést aminél 2/2-t írt és a végén nem észlelt problémát. Tud nekem valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma? Előre is köszönöm.
A Windows betöltése előtt az alaplap BIOS menüjében kellene megvizsgálni hogy minden passzol-e a memória modulokkal. Milyen az alaplapod és a memóriák pontos típusa?
2019. jún. 15. 21:10
2/5 A kérdező kommentje:
Az alaplap egy MSI x470 gaming pro, a memória pedig 2x8Gb hyperx predator (HX433C16PB3K2/16) 3200mhz.
2019. jún. 15. 23:35
3/5 A kérdező kommentje:
Megnéztem a bios-t. Látja hogy a 2 foglalatban ott van 8-8 gb de current memory-ra mégis 8gb-ot ír. Próbáltam frissíteni a bios-t, próbáltam azt is hogy csak az egyik memóriát hagytam benne, de mind a kettővel elindult rendesen. És persze a memóriák egy hely kihagyással vannak benne (1-0-1-0). próbáltam fordítva is de egyből kiírta hogy nem az az optimális. Néztem a neten hogy állítsam át a windowsban a rendelkezésre álló memóriát meg tiltsam le a lapozófálj-t, de az sem segített.
2019. jún. 16. 00:59
4/5 anonim válasza:
Lehet a BIOS menüben a Memory Remap Feature-t kell átállítani így magától fel fogja ismerni. De nem valószínű hogy ez a probléma.
Mivel az alaplapod támogatja és a BIOS is felismeri, így a probléma az operációs rendszerben lesz.
Sajnos a Windows 10-nek rengeteg felesleges beállítása van és valószínűleg ott lesz a hiba, de nagyon sokat kell bohóckodni vele (tapasztalatból írom)
Esetleg megpróbálhatod újratelepíteni a Windowst. Milyen editiont használsz? Felhasználástól függően én a Home vagy Pro editionnal próbálkoznék.
2019. jún. 16. 13:28
5/5 A kérdező kommentje:
64bites Widows 10 pro van fent eredeti licensel. Megpróbálok még körbe nézni a neten hátha google segít, de azért köszi a segítséget.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!