Windows 7 hogy menne el ezen a laptopon?
Egy Targa Traveller 820-ról van szó.
-Mobile AMD Sempron 2600+ proci
-512MB Ram( most tervezem a bővítést 1 GB-ra, amúgy unokatesómank is csak 512 mb memje van és nála is jól fut)
-SiS M760 Mirage 2 32MB-128MB-ig állítható.
-Pioneer Duplarétegű DVD-író
-20 Gb HDD (szintén bővíteni fogom, de tudtommal még ráfér a Win7)
Nem fogom a gépet nagyon terhelni, csak netre és officera lenne használva, Win7, így hogy futna? Érdemes felraknom? (asztali gépemen ez van, de az bőven túl van a gépigényen, így annál nem is haboztam, viszont nagyon meg v agyok vele elégedve.
semmilyen vizuális effekt nem lesz rajta. Nvidia vonalon minimális követelmény a 6200. A videókártyád úgy tűnik a rendszermemóriából eszi ki a saját memóriáját, mert neki nincsen fizikailag, ha tudod állítgatni
512 mega rammal el sem fog indulni. 1 giga pedig édeskevés, 2 weboldalt megnyitsz, elfogyott, kénytelen a lassú merevlemezedhez fordulni virtuális memóriáért, ami szintén tovább ront a helyzeten
Nekem minden frissítéssel feltelepítve csak a windows mappám foglal 13 gigát.
A RAM elég, de az összes többi kevés. Jobban jársz, ha hagyod az XP-t. Az is lehet, hogy nem fogsz a videokártyádhoz Win7-es drivert találni, akkor meg még a pasziánsz sem fog rajta menni!
Tapasztalatból beszélek, én az alábbi gépre raktam Win7-et: AMD Athlon 1700+ 1.4 GHz, 768 MB DDR1, 40GB HDD, nVidia GeForce MX440SE 64MB. Ment-ment, de nem volt az igazi. Nagynehezen felküzdöttem rá egy grafikus drivert. Amikor nem adott rá kékhalált, akkor meg még codozni is lehetett rajta!
Végül, az asztalin maradtam az XP-nél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!