Nvidia quadro 5000 kártya mennyire alkalmas játékra?
Figyelt kérdés
Jelenleg van egy GTX 650 Synergy Edition (2GB) kártyám, viszont kaptam egy Quadro 5000(2,5 GB). Érdemes beszerelnem azt? Tudom, hogy ez a kártya munkára lett kitalálva, és hogy drágább, mint egy sima, de mivel ingyen kaptam ez nem lényeges.2019. jún. 14. 15:17
2/5 anonim válasza:
Ha már nálad van akkor csak bedobod a gépházba és leteszteled.
3/5 anonim válasza:
Ha fontosak a fényeffektek játékban, magasabb fény opcióknál (pl árnyék, víz tükröződés stb) akkor jobb a quadro, egyébként annyival nem jobb, ha már ingyen kaptad, megéri cserélni.
4/5 MGéza válasza:
#1: Tényleg nem arra van kitalálva, de attól még lehet arra használni, ugyanazokra a gpu családokra épülnek a quadrók is mint a gtx kártyák, így semmi akadálya.
Itt inkább két gond lesz: A Quadro esetleges gyengébb hűtése, másfelől pedig a nagyobb tápellátás igény okozhat nem minőségi tápegység esetén gondot. Egyébként nem túl sokkal, de Quadro 5000 erősebb.
5/5 Unari válasza:
Minőségibb alkatrészekből építik össze őket, azonban a tény az hogy majdnem ugyanolyan szinten van a két kártya. Csatlakozom az előttem szólóhoz. Próbáld ki, teszteld le. Az biztos hogy tovább fogja bírni mint a 650-es de ez a játék szempontjából gondolom nem vígasztal. :-) ingyen van. tök jó, de ha rám hallgatsz akkor add el. Mivel Quadro, el tudod adni 20000-25000 Ft között akár (35000 FT-ért láttam hirdetve), még annak ellenére is hogy igen régi kártyáról beszélünk. A gtx 650-ért 10000 - 12000Ft kérhetsz, így már nem kell sok egy 1050Ti kártyához (árukeresőn Gainward GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit 40900 FT) ami fényévekkel jobb (UserBenchmark szerint 200% jobb összesítésben) mndkettőnél. Persze nem ismerem a procit, de ha AMD 750K (ami igen semmilyen proci) körüli van a gépedben az már elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!