Játék alatt (csak pubg-nál) a procim (fx-8320) felmelegszik 65 fokra ami miatt 10 mp-ig lelockol az fps-em 30-ra. Újrapasztázás megoldhatja a problémát?
Szerintem 65C még nem olyan nagy hőmérséklet, hogy közbelépjen a thermal throttling. Igaz nem is kevés, de ha nem megy feljebb, akkor az még jó (lehetőleg maradjon minden esetben 70 alatt).
Nekem csak egy FX-6300-am van, amit megküldtem már 4,7GHz órajelen is és az amúgy 60C alatt dolgozó CPU (egy Hyper 212 Plus hűtővel) már felmerészkedett 70C-is is simán, ha megizzasztottam Prime 95-tel. De ez csak egy teszt volt, nem ennyin használom.
Jó lenne monitorozni az értékeket (CPU+GPU+RAM órajelek, kihasználtság és hőmérsékletek szempontokból), hogy biztosan kiderüljön, hogy melyik a gyenge láncszem.
A Jó hűtéshez kell egy megfelelő CPU hűtő (jelen esetben olyan, amit 125W TDP-ig garantál a gyártó) és nagyon sokat tud segíteni egy JÓL szellőző/szellőztetett ház is! Ha ezek megvannak, akkor nem lehet hőmérséklet problémád és nem kell gyakran portalanítani meg pasztázgatni (mondjuk a portalanítás rendszeresen ajánlott fél évente vagy évente).
Amikor meg pasztázol, akkor azt is úgy kell csinálni, hogy leheletvékonyan terüljön el az anyag a CPU sapkáján, azaz csak nagyon keveset kell belőle alkalmazni (mondjuk egy fél borsószemnyit). Ezeket betartva nem lehet gond egy 125W-os szörnyeteggel sem.
Nem értem sok embernek mi a gondja. Én pontosan ugyanezt az alaplapot használtam, Fx 8300-al. PUBG és bármilyen más játék alatt soha semmilyen gondom nem volt.
Itt valószínűleg mással lesz probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!