Most szereltem össze egy vadiúj PC-t, és nagyon hangos,
mi lehet a baja?
Állíts be saját fan profilt a bios-ban.
Vagy próbáld ki a silent profilt, bár esetemben (Ryzen7 2700X gyári hűtő) még az is hangos és fölöslegesen gyors volt. Kb 15%-al a silent alá tettem.
Amúgy hőfok rendben van? Ha nem, akkor nyilván azért pörög annyira...
2019. máj. 30. 23:27
Ha a hát venti a hangos, akkor nézd meg hogy az alaplapra van-e dugva, a tápra direktbe ne dugd mert akkor 100%-on megy és kb mint egy porszívó.
2019. máj. 30. 23:30
3/12 A kérdező kommentje:
30 fokokat ír biosban szóval gondolom igen. De lehet h nincs elég ventillátor a gépben mert olyan házat vettem amiben csak egy van hátul. Lehet, hogy kéne venni előre is 1-et 2-őt és akkor érzékelné, hogy több ventillátor van és csendesebb lenne. Egyébként nem tudom, hogy most kell e telepíteni drivert a videókártyához. Amikor bekapcsolom a gépet és rákattintok a kis nyílra a tálcát, akkor jelzi a videókártyát. Ez most azt jelenti, hogy rajta van a driver?
Illetve a biosban érzékeli a gép a HDD-t, de a saját gépben csak az SSD-t mutatja.
Ez mi miatt lehet?
A HDD-n létre kell hozni partíciót, én általában a windows telepítésnél teszem meg, de utólag is lehet a windowsban lemezkezelésnél (jobb klikk a start gombra)
2019. máj. 30. 23:37
Szerintem van vga drivered, de amúgy melyik venti hangos? A videokártyáé? Mert akkor töröld le és tedd fel a legújabbat, a gyártó weboldaláról (nvidia vagy amd) letöltve. (Ha Asus vagy bármilyen más kártyád van, akkor se az Asus oldalára menj, hanem Nvidia vagy AMD, mert az Asus oldalán is lesz driver, de az régi)
2019. máj. 30. 23:39
6/12 A kérdező kommentje:
Szerintem a CPU hűtője hangos de majd meghallgatom, ha a videókártyáé is akkor letöltök egy új drivert.
Szerintem nem a processzor hűtő kivezetésére, CPU fan-ra csatlakoztattad a ventilátort, hanem a opt (optional?) jelzésűre. Régebbi lapokon PWR felirattal, például nem voltak szabályozhatóak az arra csatlakoztatott légkavarók. Ugyanígy maximum fordulaton pörögtek. A Cpu fan error üzenet is arra utal, hogy nem arra van csatlakoztatva. Ha leírnád a lap típusát, akkor a Manual alapján fel lehet térképezni a kiosztásokat.
2019. máj. 30. 23:45
8/12 A kérdező kommentje:
Ez könnyen lehet!
ASUS PRIME Z390M-PLUS
Van egy CPU fan felül és egy AIO PUMP alul a ramok mellet bal oldalt. Ellenőrizd hogy a CPU fanhoz legyen bedugva.
2019. máj. 31. 00:00
10/12 A kérdező kommentje:
Megvan köszi! Alulra volt bedugva mert rövid volt a kábel de máshogy vezettem oda így. Így is elég hangos de legalább sokkal halkabb. Egy márkás hűtő sokkal halkabb lehet? Az a baj, hogy ez a gépház elég nyitott és azt hittem király lesz a szellőzése. De kiderült, hogy nem annyira, de legalább teljesen átengedi a hűtők hangját.
Kapcsolódó kérdések: