8 gb RAM ddr4 2400 mh mellé betettem egy 4gb ddr4 2400 mh-es ramot és azota a gép nem akar elindulni. Miert?
érdekes néha elindul de néha nem mi lehet a baj ? alaplap MSI A32M... ram:curcial 8gb mellé betett pedig egy kingstone 4 gb
amikor elérem hogy betoltson a win felismeri a 2 ramot es mukodik
1. üres pendrive keres
2. memtest letölt (majorgeeks vagy ahonnan akarod)
3. kiírod
4. gyötröd vele a géped (kb 8x fusson le)
5. ha talál hibát akkor az a ram nem jó
Na ezért nem veszünk eltérő memóriamodulokat soha.
Elmagyarázom, mi történik: Van két memóriád, más-más tulajdonságokkal, paraméterekkel. A memóriavezérlő nem tud egyszerre két külön módon működni, ezért megpróbál közös nevezőre jutni a modulok beállításait tekintve. Próbálgat eltérő frekvenciákat, időzítéseket, módokat. Ha talál megfelelőnek látszót, akkor megpróbál elindulni úgy.
Igen ám, de mint tudjuk, a látszat néha csal. Lehet, hogy ami egyszer működött, az legközelebb nem fog, mert valójában a memóriamodulok nem stabilak, és hibáznak. Csak ez nem mindig jön elő azonnal.
A megoldás, hogy kicseréled egyformákra a modulokat. Más nincs, főleg hogy az az A32M gondolom A320M, tehát Ryzen processzorhoz való alaplap, amik egyébként véletlenül pont arról híresek, hogy kényesek a memóriákra.
Mentsegemre szoljon 4 gigasat kaptam ajandekba :)
Nekem egy IT-s azt mondta ,,áá nyugodtan tedd be nem lesz gond csak azt kell nézni ddr4 es legyen és 2400 mhz'' :)
Igen jol gondoltad es a proci is ryzen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!