Bedugtam, de nem világítanak se forognak a gépház ventillátorok. Miért?
Tudom hogy mindent a megfelelő helyre dugtam,de nem villanak fel és még pörögni se pörögnek fel egy másodpercre se.
Valakinek tippe mit rontottam el?Akármi.
Előre is köszönöm!
Milyen konfigurációról van szó (alaplap, processzor, RAM, HDD, SSD, videokártya, tápegység,... - mindnek a pontos gyártója és típusa érdekelne)?
Mit csatlakoztattál és hova? A gép maga elindul?
Ha a gép sem indul el: tápegységen van kapcsoló? Azt felkapcsoltad? A konnektor/az elosztó amibe dugtad a gépet - abban van áram?
Gigabyte z370p d3
I5 8600k (nemvolthúzva.)
Corsair vengeance 2x8gb rgb 3200mhz
WD BLUE 1TB
Samsung 970 PRO 512GB M.2
RTX 2060
Evga 850w 80+gold
Gép elindul,minden megfelelően működik,kivéve az elől lévő gépház ventik,amit az alaplap mögötti kis 3-4 pines panelokba kell dugni.
Egyébként egy processzor hűtés lett cserélve.(vízről légre.)
Az megfelelően működik!
Aha - ahogy látom, ezen az alaplapon van 4 hűtőcsatlakozó:
melyikbe dugtad be őket?
Milyen ventilátorok/hűtők?
Nem lehet, hogy azér nem forognak, mert nem érzékel hőt az alaplap? A BIOS mint mond erről?
Már mindegyikbe bedugtam őket,de nem működnek.
Tegnap még megfelelően működött.
Semmiféle képpen nem kapcsol be és a Bios hoz sajnos nem értek és fogalmam sincs hol tudnám megnézni ott. :(
A kéziköny 2. fejezete szerint:
a Del billentyű lenyomásával tudsz belejutni a BIOS-ba.
Azon belül van egy M.I.T. fül, amin belül egy Smart Fan 5 Settings beállítási lehetőség - ott konfigurálhatod az alaplapra csatlakozó hűtőventiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!