Melyik táp jobb játékra? Game daemon rpo 400 - 400W vs Chieftec a-80 ctg-500-80p 500w
Jelenleg a 400W-os van a gépben, A Chieftec egy régebbi gépemből való. A cserén azért gondolkozom, mert az előbbiben terhelés alatt zörög a venti. Viszont ha nem jobb a Chieftec, akkor csak kicserélem a ventit.
Ha ez segít valakinek, akkor találtam kis infot:
Chieftec: [link]
Game daemon: [link]
1. Először is: milyen konfigurációról van szó.
2. A címben említett Chieftec CTG széria egy tűrhető belépő szintű tápszéria - erről tesztek szólnak:
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
lehet tudni, hogy Sirtec/Sirfa Element H12S belseje van:
* [link]
Viszont a Game Daemon nem egy közismert tápgyártó - nem lehet róla egy tesztet se találni.
3. "A cserén azért gondolkozom, mert az előbbiben terhelés alatt zörög a venti. " - a táp - áramtalanítás után - kiszedhető, szétszedhető, kiporolható, a ventilátor megolajozható ( [link] ), rosszabb esetben kicserélhető.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Alaplap: Asus H81-Gamer
Proc.:I7-4790
Videokártya: Asus R9 280 - 2gb
Ram: 8gb DDR3
2db HDD, 1db SSD
Igen szétszedtem mielőtt kiírtam a kérdést, de olyan a ventije, hogy valami elképesztő, össze van forrasztva a műanyaggal ahol lennie kellene annak a csapágynak, hogy megolajozzam, nem csak egy matrica fedi. Törni meg nem igazán szeretném. Ezért gondoltam, hogy a ventijét cseréljem ki, vagy inkább a tápot. Ha már lehet hogy van itthon jobb táp ne álljon feleslegesen :D
A két fő fogyasztó:
* I7-4790: 84 W TDP ( [link] )
* R9 280: 200 W ( [link] )
ez összesen 284 W. Mindennel együtt 334 - 384 W. Kicentizve egy 400 W-os táp is jó lehetne, de én inkább egy 450-500 W-os tápegységet használnék - ezt a tápegység-kalkulátorok is alátámasztják:
* [link]
* [link]
Ami miatt még ódzkodnék ettől a Game Daemon tápegységtől, hogy hivatalos oldala nincs (a Chieftecnek van: [link] ), teszteket nem lehet találni róla (a Chieftecről belinkeltem), nem lehet tudni ki gyártja (a Chiftecről legalább lehet tudni, hogy egy taiwani cég: [link] német európai központtal: [link] ), milyen tápbelsővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!