Repedt DVD lemezről tudok adatot menteni?
Figyelt kérdés
Tudom esélytelen, de azért megkérdezem, hátha. Nem az én hibámból történt, sajnos pont egy régi családi fényképeket tartalmazó lemez sérült meg. A lemez sugaránál van végigrepedve az írott rész, viszont a nyomtatott rész egyben tartja. Van rá bármilyen mód hogy megmentsem róla az adatokat?2019. máj. 20. 05:35
1/7 anonim válasza:
Én nem merném megkockáztatni, mert a két műanyag réteg közt van a hordozóréteg, ha ennyire fontos, bevinném Kürt vagy hasonló helyre, a DVD adatmentés ára - úgy emlékszem - a winchester adatmentési áraihoz képest nem sok, de nézd meg.
2/7 anonim válasza:
Tedd be a dvd olvasóba és kiderül..
3/7 anonim válasza:
Karcosról sikerült már IsoBusterrel, de repedt lemeznél nem gondolom, nem próbáltam.
4/7 anonim válasza:
Ne tedd olvasóba, ne kísérletezz vele, adatmentőhöz vidd... Jobban károsodhat ha "házilag próbálkozol"...
5/7 anonim válasza:
Ne tedd be sehova. Nekem már robbant szét repedt lemez a meghajtóban. Eléggé ijesztő hanghatással jár. Mellesleg az olvasót is kukázta.
6/7 anonim válasza:
Ha csak karcos akkor lehet polírozni szélvédő polír pasztával de ha repedt akkor sajnos csak egy profi műhely tudná megcsinálni.
7/7 anonim válasza:
Vannak ezzel foglalkozó cégek, és nem csak a Kürt ilyen. Ha fontos dolgok vannak rajta, akkor ne kísérletezz! Bízd olyanokra, akik nap, mint nap ilyenekkel foglalkoznak!
A továbbiakban pedig fogadd meg az örök szabályt: egy mentés nem mentés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!