Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért áll le az alaplapom...

Miért áll le az alaplapom memória nélküli indításnál?

Figyelt kérdés
Elnézést a hülye megfogalmazásért most kifejteném hogy mi is a probléma: szóval adott egy S1151 Gigabyte lap amit most vettem, gondoltam kipróbálom hogy egyáltalán bekapcsol e ? nos igen de ilyen 3-4 másodpercenként újra(leáll teljesen majd megint indul), szóval ez normális ? vagy kezdhetek félni attól hogy át basztak a lappal mint sz@rt a palánkon ? ami van benne az csak egy processzor és hűtése tehát memória nincs benne ("még" majd most a héten tervezek venni ) másik tippem az hogy PWr2 kéne a lapra dugni viszont nekem csak a szokásos 4 pines van rákötve .

2019. máj. 14. 18:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Memória nélkül az égvilágon semmilyen gép nem fog elindulni neked. Ha asztali gép lenne, valszeg sípolna neked egyet újraindulás nélkül. Még a processzor mikrokódja sem, a bios meg pláne nem tud betölteni nélküle.

A cpu és a ram egy szinten vannak fontosság szempontjából, ha a funkcionalitást vesszük. Ha az egyik hiányzik, nem indul semmi.

2019. máj. 14. 18:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a választ tehát hogy ha jól értem akkor azért indul újra 4 másodpercenként mert még nincs benne memória ?
2019. máj. 14. 18:33
 3/9 A kérdező kommentje:
tehát eddig ahány lapom volt és memória nélkül indítottam el akkor sem indult újra csak pörögtek a ventik folyamatosan ebből kifolyólag gondoltam hogy valami gebasz lehet de ne legyen igazam .
2019. máj. 14. 18:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen normális, majd akkor aggódj ha raksz bele RAM-ot és úgy is újraindulgat.
2019. máj. 14. 18:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Alaplap típustól függ, hogy mit csinál, van ami bekapcsol, felpörög maximumra a ventilátor és úgy marad, van ami automatikusan újraindul. De képet nem kapsz egyik féle képpen sem, ennyi a lényeg.
2019. máj. 15. 09:40
 6/9 A kérdező kommentje:

Értem köszönöm a válaszod, valamilyen szinten meg nyugodtam, de 100%-ig csak akkor mikor kipróbáltam és minden klappol.

sajnos még nem volt szerencsém ilyen "számomra" új generációs laphoz ezért nem tudtam hova tenni a dolgot.

2019. máj. 15. 12:27
 7/9 anonim ***** válasza:
50%
Tudom hogy a kérdésem talán túl haladó szellemű, de miért nem raksz bele memórát, és próbálod ki úgy? Vagy nem is akarsz belőle gépet csinálni, csak kirakod a polcra? Vagy mi a phasz? Nekem biztos hogy eszembe nem jutna alaplapot pőrén indítgatni. Kb mintha a fél agyad hiányzna.
2019. máj. 16. 14:49
 8/9 A kérdező kommentje:
talán mert nincs kéznél ? vagy nem tudom, te szerinted nem próbáltam volna ki ha lenne nálam, de most úgy őszintén ? le írtam a kérdésben hogy héten veszek, csak számomra gyanús volt hogy újra indulgat. De nem is értem az ilyen miért válaszol, ha még arra sem veszi a fáradságot hogy elolvassa amit abban a kis nyomi szöveg részben írok , vagy talán meg haladja a szellemi képességeidet ennek a szövegnek az értelmezése ? ha már személyeskedünk .
2019. máj. 16. 17:20
 9/9 anonim ***** válasza:

#8 én speciel nem személyeskedtem. Nem rád értettem hogy hiányzik a fél agyad, hanem az gépre. Ha nincs benne processzor vagy memória, az pont olyan, minhta valakinek a fél agya hiányozna.

A kérdést valóban nem olvastam el átfogóan, de ettől még nem próbáltam volna ki az alaplapot memória nélkül.

2019. máj. 16. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!