Szerintetek elég lesz ez a 400W-os táp?
Remélem elég, mert nem szeretnék váltani.
Rx580 és i5-4590 kombóhoz lenne egy corsair cx400-am.
PSU calculator-ral 408W-re jönne ki, úgy hogy benne vannak a ramok, egér, bill, fejhallgató, hdd-k, meg az ég világon minden.
Legfeljebb kikötöm az oldalsó led-es nagy ventit, úgy is hangos és zavaró..
Szerintetek így elégnek kell legyen?
Mi lesz ha így használom esetleg ha nem?
2 naponta általában 2-3 órát szoktam vele játszani, de akkor sem ilyen Rise of the Tomb Raider féle játékokkal, hanem valami egyszerűbbekkel.
Ezzel a táppal régen sokat toltam HD5870-el is probléma nélkül, ami elvileg nagyon zabálja az áramot, ráadásul egy őskövület. RX580-al mennyivel más a helyzet?
Szerintetek?
Pontosabb ha saccolunk, kb. 380W a konfig max terhelésen, amiből 12V-on fogyaszt kb 310W-ot.
A CX400 egy viszonylag normális táp, ~380W -ra van hitelesítve 12V-on tehát elvileg bírnia kell.
"Mi lesz ha így használom esetleg ha nem?"
Ha kevés a kakaó, akkor lekapcsol a gép, komolyabb baj nem lesz.
"régen sokat toltam HD5870"
Nem találtam róla mérést, a tdp-je 188W szóval ez is 210W körül fogyaszt max terhelésen, mint az RX580. (RX580 tdp-je 185W, mérve 210-220W a fogyasztása)
Nem célszerű kicentizni a dolgot általában, de a te esetedben erről szó nincs.
Szerintem elég.
* i5-4590: 84 W TDP ( [link] )
* Rx580: 185 W ( [link] )
ez összesen 269 W. Kerekítsük 270-re. Mindennel együtt 320-370 W. Az említett táp jól szerepel egy teszten - [link] - kicentizve, de beleférhet a keretbe (pláne, hogy egy HD 5870 maximum TDP-je is 188 W: [link] ). Ha újonnan vennék, én ehhez a konfigurációhoz azért egy 450-500W-os tápot keresnék.
Köszi a válaszokat, mentek a pacsik. Akkor marad a táp, nem cserélek ha nem muszáj:)
Esetleg számíthatok bottleneck-re szerintetek?
Calculator szerint gyenge lesz a proci, 13% az érték, és 10%-tól már bottleneck-nek minősül.
Gyenge? Pff, jó vicc...
Az ilyen kalkulátorokban ne bízzál, nem veszik figyelembe se azt, hogy mivel játszol, se a felbontást és a grafikát.
Okés köszi a válaszokat :D
Akkor egyedül a 2x4gb corsair ramokat kell majd idővel cserélnem.
Esetleg van ötletetek, hogy mikor megy le a használt 2x8gb ddr3-asok ára? Mert felém elég drágák.. Ha rendelek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!