I5 9600k-hoz milyen alaplap? Vélemény a prociról?
ASRock B365 Pro4 megfelel a leírtaknak, feltéve ha nem lesz OC.
80K-ért én személy szerint soknak tartom, inkább 9400F vagy Ryzen 5 26000, de hamarosan jönnek a 3x-es Ryzenek is.
ASRock alaplapnak a VRAM hűtése nincsen felül, ez nagy probléma főleg ha játszani is akarsz a géppel.
Ezért én inkább javaslok egy Z390-es lapot, ha Intelt szeretnél.
Alaplap: [link]
A te konfigurációd: 227k
DE ha egy kicsit okosabban akarod elköltenia pénzed akkor egy R5 2600-at veszel és egy RTX 2060-at
Alkatrészek Ryzenes konfighoz: 216k
Fontold meg!!!
1660Ti melle MSI B450M Gaming Plus, AMD Ryzen 5 2600X vennek.
I5 9600k nem eri meg
AMD Ryzen 5 2600X megeri
Igen.
A 9600K kb. 20 ezer forinttal drágább a 2600X-től, és nagyjából csak 10%-kal teljesít jobban. Egymagos teljesítményben az Intel jobb valamelyest, de elenyésző. Cserébe a Ryzen több szálas. Van a sima R5 2600, mely olcsóbb az X-től, de ha szeretnéd, akkor azt is tudod húzni, így még egy tízessel olcsóbban jöhetsz ki. A sima 2600 és az X között szintén nem nagy különbség van, kb. 5%-kal nagyobb a gyári potenciálja az X-nek. Így a megmaradt pénzt költheted a videokártyára, mint ahogy előttem is írták.
Remélem, segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!