Milyen felbontású monitort vegyek?
Gépem:
Asus TUF x470
Ryzen 7 2700x
Gtx 1080
16gb ram
Ehhez a konfighoz milyen monitort vegyek? 1080p vagy 1440p
Mind 2 felbontást 144 Hz-en gondolom.
Szerintem erre a konfigra elég 1 FULLHD is
Azaz a 1920x1080 tökéletes
Ha nem ragaszkodsz a 144Hz-hez akkor ezt javaslom: [link]
Az általános vélekedés az, hogy:
-ha competitive gamingre kell, akkor 1080p, 144hz(vagy annál nagyobb, 240hz), TN paneles(vagy IPS, ha van rá keret).
-ha filmezés, vagy játékban való gyönyörködés(főleg singleplayer gamingnél), akkor lehet 1080p-től több, herzből lehet 60-75(vagy afelett, ha van rá keret) és IPS paneles.
Ahogy előttem is mondták inkább 1080p re menj ha tényleg 144 körüli fps a cél.
Esetleg 1080p ultrawide bár Ez a monitor hatalmas.
Ha 144 Hz-et akarsz, akkor csakis FHD, mert QHD-n az tuti nem lesz meg. Újabb játékoknál még FHD-n is le kell mondani az ultra beállításokról.
Amúgy QHD-nak viszont az lenne az előnye, hogy nagyobb monitort vehetsz azonos pixelsűrűséggel, ennek ára a kevesebb FPS.
Az az igazság, hogy fejleszteni akrok ezen téren.
Jelenleg egy sima 60Hz 1080p LG-m van.
Inkább játékra kellene a monitor és gondolkodtam 75Hz frissítési frekin is.
De nem írod továbbra sem, hogy versenyszerűen vagy hobbiszerűen kompetitív gamingre kell(pl. counter strike széria, dota, lol, apex, pubg, fortnite). Ilyenkor egy maximum 1080p-s, minimum 144hz-es(vagy afelett, ha van rá keret), TN paneles(ha spórolsz), vagy IPS paneles(ha tele vagy dohánnyal).
Ha viszont a játék szépségében, részletességében és a színekben gyönyörködő single player játékos vagy(pl. hitman széria, metro széria, witcher széria, elder scrolls széria, grand theft auto széria), akkor lehet beszélni 1080p-től nagyobb monitorban. Itt a hertz annyira nem számít, 75 is jó lesz max, és ami fontos, hogy mindenképp IPS paneles legyen.
Hobbi játékos vagyok, igen inkább a képi világ ami érdekel. Dayz, pubg, R6 Siege, Gta, Hunt showdown... amikkel játszani szoktam.
Most is IPS panelom van, valószínűleg azt fogok most is venni.
Ebben az esetben 1440p-s, 60-75hz-s kellene, de ha van lóvé, mehet több hertz. Itt egy lista a legjobb választható lehetőségekről:
És lenne még 1 kérdésem!
Amd Free syncben gondolkodom, mivel az nvidia nemrégiben a driverébe építette az nvidia kártyák free sync kompatibilitását.
Jó lesz a free sync-es is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!