Milyen monitort ajánlotok?
Leginkább fotók utómunkáihoz, grafikai és látványtervezésre használnám.
Kb.50-60ezer forintom lenne rá. Elég lenne 22-24colos, a Dell termékei tetszenek elsősorban.
Ha nem idegenkedsz az ultrawide monitoroktól, akkor én az LG25um58 21:9 monitort ajánlanám, én pár hónapja vettem, és imádom. Ebben az árkategóriában az egyik legjobb színhű monitor, én is használom hobbifotósként utómunkára, és nagyon jó érzés, amikor a képernyő egyik felén a lightroom, másik felén pedig a photoshop van megnyitva, használható méretben.
Ha profi szinten űzöd az ipart és nem használnád ki a képarányt, akkor viszont nem ajánlom, egy sima 16:9 24 colban mégis csak jobb választás.
Kimondottan jó monitort ennyiért nem kapsz, de rosszat sem, nézz bármit IPS panellel és rendben leszel.
#1 Cserébe viszont a függőleges munkaterület kb akkora mint egy notebooknál.. Ekkora méretnél én nagyon nem ajánlanék 21:9 es monitort, 27, de inkább 32 a legalja szvsz.
DELL P2419H
Én most ilyet használok és elégedett vagyok vele.
Grafikai munkára csak és kizárólag IPS panelest vegyél!
10 bites IPS panel, WQHD felbontás, baromi nagy képátló. Viszont falra nem tudod felrakni.
Vagy létezik ugyanennek a monitornak a MVA paneles verziója, de az 5-6 ezerrel drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!