Miért van az hogy bekapcsol a gép elkezd bootolni a win 7 és kékhalál?
Számítógépet nem porszívózunk ki!!!! Nagyon sok kárt okozhat, de erről annyi cikk van a neten hogy ne csináljuk mert beszippanthat néhány apró alkatrészt, illetve statikusan feltöltődhet a porszívó csöve ami ha meg közelíti az alaplapot kisülést okozhat és tönkrevághatja a komplett alaplapot vagy a memóriát. Ilyenkor kifújni szoktuk a gépet kompresszorral, de tudom hogy sok embernek nincs otthon így bicikli pumpa is alkalmas erre, kint a szabadba lehetőleg, és persze előtte a nagyon lerakódott helyeken puha ecsettel kell fellazítani. Porszívózni maximum a gépház aljából szabad ahova lerakódik a sok dzsuva, illetve a ventilátorokat is megpörgetheti annyira hogy tönkremennek.
A kékhalál hiba az lehet a memória hibájától is ha azt kiszedted és rosszul tetted vissza, akkor nem tudja megfelelően kezelni és emiatt adja be a kékhalált. De lehet az is hogy ugye a bios elemcsere miatt minden vissza állt gyári értékre ahogyan az előző válaszoló is írta. Állítsd be úgy ahogyan le van írva illetve nézz utána a neten hogy az adott alaplap típust hogyan kell beállítani úgy hogy a win 7 futtatására alkalmas legyen és ennyi. Mivel eleve 2 op. rendszer van a gépen így nyilván az sincs beállítva rajta hogy a kettő közül választani lehessen és a bios automatikusan azt adja be ami elsőként van rajta, vagy a legrosszabb az hogy egyszerre a kettőt futtatná valamiért mert láttam már ilyet is és ettől ugye alapvetően csak az egyik op. rendszer működését látod, de a háttérben a másik is fut ami végett a processzor meg a ram akkora terhelésnek lesz kitéve hogy az alaplap biztonsági okokból tilt leami végett rögtön kékhalált ad be a windows mert ezzel jelzi ha valami hardveres probléma lépett fel.
A bootolásnál javaslom állítsd be a sorrendet arra hogy elsőként ha van lemezmeghajtó arról bootoljon aztán lehet a HDDrúl vagy SSD-ről nem tudom pontosan mi van a gépben, meg hány HDD vagy SSD de lényeg arról bootoljon elsőként amin a windows van pontosabban a lemezmeghajtó után. legtöbbször ez is megszokta oldani a problémát.
Kedves 2dik válaszoló!!
Nem vettem ki a memóriát a gépből.Ha a gombelemet vissza rakom ami volt benne müködni fog??
Nem tudom hogy volt feltelepíítva a két rendszer egymás mellé, de alapból a Windows után teleepítjük a Linuxot, mert az felismeri a windowwsos partíciókat is, de fordítva nem működik.
Elvben a GRUB-nak kellene indulnia, ahol kiválasztható melyik operációs rendszer töltsön be.
Mondj már egy kékhalál hibakódot
(de miben fogadunk, hogy UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME?)
Ha tényleg az, akkor BIOS-ba be, és a SATA mode-ot kéne átállítani valami másra (Ha IDE-n volt, akkor ACHI-ra, ha ACHI-n volt, akkor IDE-re)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!