Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen olcsó routert vegyek,...

Milyen olcsó routert vegyek, ami alkalmas torrent szervernek?

Figyelt kérdés

Lassú 10Mbit-es adsl internetem van. Szeretném a torrentezést estére tolni, amikor nincs szükség a sávszélességre (viszont nem akarom a gépet ezért bekapcsolva hagyni).

Thome zte-s készüléken a frameworkot nem lehet lecserélni (pl OpenWrt, DD-WRT-re), és amúgy is vacak ez a router.

Olcsó és jó készüléket keresek.

Nem nagyon ástam még bele magam a témába, de pendrive is megteszi torrentezésre? Nem szeretnék ezért külső hdd-t venni.

2019. ápr. 12. 15:47
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Erre szerintem a raspberry pi lenne tökéletes neked. 17 ezer forint körül van plusz kell egy telefontöltő és egy minimum 4-8 gigás microSD kártya.

Fényévekkel jobb mint egy router erre a célra és kb annyi áramot használ mint egy mobiltelefon. Arra kell csak vigyázni, hogy ha a külső hdd-d USB-n kapja az áramot is, akkor egy legalább 3A-t leadni tudó töltőről üzemeltesd a raspberry-t.

Ha a routert be tudnád konfigurálni torrent szervernek, akkor ezzel is el fogsz majd boldogulni. Végső soron csak kicsomagolsz az sd kártyára egy fájlt, lefuttatod a telepítőt, felrakod a transmission-t és onnantól meg van oldva.

2019. ápr. 12. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!