Sivatagi1996 kérdése:
Meghalt videókártya helyére valami?
Figyelt kérdés
Sziasztok, a következő konfigom van, körülbelül 6 éve:
ASUS M5A97 EVO R2.0
FX-6300
Sapphire Vapor-X 3GB (HD7950)
2x4GB DDR3 1333Mhz
Nos, a videókártya teljesen meghalt, nem tölti be a windowst,random csíkos és pixelhibás képek, teljesen szétfagy a gép, és minden lehetetlen színben jön be, szóval sanszos, hogy kampó.
Kérdés a következő: mivel lehetne pótolni?
Nem akarom szétszedni az egész konfigot, tudom az lenne a leg célszerűbb, kicserélni a lapot,ramot,procit,kártyát és egy újat venni ami jó még évekig, de most ezt jelenleg a pénztárca nem engedi meg.
Én az FX6300-t gondoltam egy FX8350-re lecserélni, hozzácsapni még 8GB DDR3-t és a kártyát kicserélni valami hasonló teljesítményűre, de újabbra. Ötletek esetleg?
Köszi előre is!
#számítógép #processzor #videó #konfiguráció #hardver #gép #számítástechnika #számítógépezés #számítógép konfiguráció
2019. ápr. 10. 20:32
1/3 szántóvető válasza:
vegyél rx 570-et olcsón,50e alatt.a procit kár lenne cserélni,ramot vehetsz még.vagy ha több pénzed van akkor van rx 580,590 is.
2/3 MGéza válasza:
Új cpu-t ebbe a lapba inkább ne vegyél, nem sokat nyersz vele, 6 magot 8 ugyanolyanra cserélsz, az esetek többségében amikor nem használod ki, nem lesz belőle semmi hasznod. Ha új cpu-t akarsz, akkor inkább platformváltásban gondolkodj, de erre már ne költs.
3/3 anonim válasza:
Eladod a CPU-t 10-ért és veszel ugyanott használtan 13-ért egy rendes nyolcmagos 8350FX-et. A videokártyát pedig egy rx570-re cseréled, szintén használtan. Újabb 5 évig nem lesz gondod, csak RAM legyen benne 16GB.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!