500 megás DIGI nethez milyen routert?
Sziasztok!
Előfizettem az 500 mbps sebességű DIGI netre, és így, hogy ki tudjam használni, sajnos le kell cserélnem a jó öreg, megbízható WRT54GL-t. Ugyanis annak a WAN to LAN sebessége kimerült 51/50 megában. 100/50-es DIGI netnél még nem érdekelt. :)
A digis szerelő a TP-Link Archer C60-at javasolta, de azzal az Istenért sem akart 90/95 mega/s fölé menni a sávszél, csakugyan nem tudtam az 500-as netet kihasználni. Vissza is vittem a boltba, és ott a gyerek a D-Link DIR-842 gépet ajánlotta, két sávos, mint az Archer C60. Nosza, megvettem, bekötöttem és lááám 501/210 megával hasított a net, mondom, ezaz! Wifin is megnéztem, 5 GHZ-en 250/200, 2.4 GHz-en 105/90 mega megvolt, gondoltam isteni. Csak aztán átmentem a másik szobába; térerő leesik, sebesség belassul 10/7 megára, mindkét sávon. Így kb a hajamra kenhetem az egész szupergyors wifit... Itt jelezném, hogy a jó öreg WRT54GL az egész lakásban (3 szobás panel) tudta a 17/20 megás sebességet, szakadás nélkül. Ez még csak az egyik, pár nap múlva munkahelyről nem tudtam ránézni a kamerámra, nem értem el. Arra mentem haza, hogy le volt fagyva a D-Link. Most visszatettem a WRT54GL-t, és ha "lassan" is, de gond nélkül teszi a dolgát.
A kérdésem: Milyen, ehhez a típushoz hasonlóan stabil routert érdemes venni, aminek gigabites portjai vannak (WAN és LAN egyaránt), és dolgozik 5 GHz-en is? Mert ugye ha már kifizettem ezt a netet, jó lenne ki is használni. Az sem lenne utolsó szempont, hogy a DD-WRT vagy OpenWRT felmásszon rá. (A Linksys-emen DD-WRT van)
TP-Link Archer C7 AC1750
Megbízható, viszonylag olcsó, van rá DD-WRT, és bőven kiszolgálja a sebességigényedet. Viszont mint előttem is írták, 5GHz-en nem fogja fedni a ház egészét valószínűleg, mivel sokkal kisebb a hatótávja. Főleg ha vasbeton falak vannak.
NETGEAR Nighthawk AX12 RAX200
Linksys EA9500
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!