Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 500 megás DIGI nethez milyen...

500 megás DIGI nethez milyen routert?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előfizettem az 500 mbps sebességű DIGI netre, és így, hogy ki tudjam használni, sajnos le kell cserélnem a jó öreg, megbízható WRT54GL-t. Ugyanis annak a WAN to LAN sebessége kimerült 51/50 megában. 100/50-es DIGI netnél még nem érdekelt. :)

A digis szerelő a TP-Link Archer C60-at javasolta, de azzal az Istenért sem akart 90/95 mega/s fölé menni a sávszél, csakugyan nem tudtam az 500-as netet kihasználni. Vissza is vittem a boltba, és ott a gyerek a D-Link DIR-842 gépet ajánlotta, két sávos, mint az Archer C60. Nosza, megvettem, bekötöttem és lááám 501/210 megával hasított a net, mondom, ezaz! Wifin is megnéztem, 5 GHZ-en 250/200, 2.4 GHz-en 105/90 mega megvolt, gondoltam isteni. Csak aztán átmentem a másik szobába; térerő leesik, sebesség belassul 10/7 megára, mindkét sávon. Így kb a hajamra kenhetem az egész szupergyors wifit... Itt jelezném, hogy a jó öreg WRT54GL az egész lakásban (3 szobás panel) tudta a 17/20 megás sebességet, szakadás nélkül. Ez még csak az egyik, pár nap múlva munkahelyről nem tudtam ránézni a kamerámra, nem értem el. Arra mentem haza, hogy le volt fagyva a D-Link. Most visszatettem a WRT54GL-t, és ha "lassan" is, de gond nélkül teszi a dolgát.

A kérdésem: Milyen, ehhez a típushoz hasonlóan stabil routert érdemes venni, aminek gigabites portjai vannak (WAN és LAN egyaránt), és dolgozik 5 GHz-en is? Mert ugye ha már kifizettem ezt a netet, jó lenne ki is használni. Az sem lenne utolsó szempont, hogy a DD-WRT vagy OpenWRT felmásszon rá. (A Linksys-emen DD-WRT van)

2019. ápr. 10. 09:01
 1/3 anonim ***** válasza:
A probléma ott van, hogy az 5GHz-es adás hatósugara messze kisebb, mint az általad megszokott 2.4GHz-es, könnyen lehet 5GHz-es jelerősítőt kell beszerezned.
2019. ápr. 10. 09:30
 2/3 anonim ***** válasza:

TP-Link Archer C7 AC1750

Megbízható, viszonylag olcsó, van rá DD-WRT, és bőven kiszolgálja a sebességigényedet. Viszont mint előttem is írták, 5GHz-en nem fogja fedni a ház egészét valószínűleg, mivel sokkal kisebb a hatótávja. Főleg ha vasbeton falak vannak.

2019. ápr. 10. 10:24
 3/3 anonim ***** válasza:

NETGEAR Nighthawk AX12 RAX200

Linksys EA9500

2020. okt. 18. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!