Mennyire számít az, ha például alaplap ASUS, de a videó kártya GIGABYTE?
Én nem pontoztam senkit.
A wifi az csak mellékes, de önmagában nyilvánvalóan előny. Nem tudok dönteni
Sose vett rá a lélek, hogy RGB buildet építsek direktbe, de gondolom bukod a szinkronizált világítást ha nem egyezik a márka.
Egyébként én VRM és hűtése alapján szoktam alaplapot venni, utána BIOS és csak utána kezdem nézni az I/O-t és társait. Egy Z390 alaplapnál meg egyenesen nem érdekelne semmi csak a VRM, úgyis overkill már maga az alap specifikációja a chipsetnek a többi téren.
Egy ATX gépet nem hurcolnék lanparizni, így a wifi nekem nem szempont.
ASUS-t elkerülném a mostani botrány után, ha valóban 5 hónapig terjesztették akkor nem kérek a cég termékeiből a következő pár évig:
Az RGB build engem sem vonzz, nekem ugyan mindegy hogy világít e vagy sem csak működjön, strapán. A kompatibilitásra azon végett gondoltam, hogy egy gyártó alkatrészei talán stabilabbak egymással vagy valami.. a hűtés igen fontos tényező az tuti. GIGABYTE-nál dual bios van.
VRM hogyan tudom megnézni melyik jobb?
De most eléggé a GIGABYTE felé billent a léc.. a hír végett.
Nagyon leegyszerűsítve a dolgot:
A processzor foglalat körül látsz kis fekete kockákat.
Amelyik alaplapon többet látsz ezekből, azon több VRM áramkör van
Mondjuk ennél az Asusnál pont nem látsz semmit, mert az komolynak látszó hűtést kapott az egész VRM szekcióra, de azért kibogarászható a dolog [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!