Szabadszemmel kiszúrható, hogy egy monitor hány bites?
Figyelt kérdés
Például látni-e a a különbséget egy 6bit+frc egy 8 bites, 8bit + frc meg egy igazi 10 bites között.2019. ápr. 3. 19:35
1/3 Szecessziós Vájling válasza:
6 bit és 8 bit között egy élesszemű monitor-guru kiszúrja a különbséget. Attől fölfelé legfeljebb csak a műszeres kalibrációból lehet rá következtetni.
2/3 anonim válasza:
Embertől is függ. Én például nem venném észre, mivel a látványra sokkal kevésbé vagyok érzékeny, más viszont lehet azonnal kiszúrná.
3/3 anonim válasza:
(ha megnyitod a display settings-t, akkor szabad szemmel is látod :P )
Elég nehéz észrevenni. Én minimális különbséget látok a 6 és 8 között, de a 8-10-et nem tudom megkülönböztetni. De ember függő. Nagyon szubjektív épp úgy, mint a hangzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!