Erről a laptopról mi a véleményetek? Ubuntu van rajta alapból, ami nekem tetszik.
2019. ápr. 3. 13:55
1/9 anonim válasza:
1.
Linuxot azért telepítenek gyárilag Laptopra, mert ingyenes és mégis csak sokkal komolyabb mint egy DOS operációs rendszer...és így egy Windows árával olcsóbban tudják adni.
2.
Szép nagy egy 1 TB-os winchester, de ma már SSD-t használunk a rendszer alá
Egyebekben valóban szép és elegáns darab.
2/9 P.O.C. válasza:
Az SSD -ről én sem mondanék le, de ha már merevlemezes változat, akkor legalább arra érdemes figyelni, hogy legalább legyen benne M.2 foglalat SSD -nek. Így egy esetleges fejlesztéskor nem kell kiszerelni az optikai meghajtót, vagy a meglévő merevlemezt.
3/9 A kérdező kommentje:
Egyébként azért néztem ki HDD-vel, mert úgy hallottam, hogy a linuxos lapozófájl (cserehely) egy idő után megöli az SSD-t. Másrészt az SSD-nél még nem hallottam, hogy lenne 1TB-os.
2019. ápr. 3. 15:15
4/9 anonim válasza:
Rosszul hallottad, a Linuxos swap semmivel sem károsabb, mint a Windows-os. Egyébként ki is lehet kapcsolni a swapot, a mai 8-16 GB-os RAM-ok korszakában sok esetben nincs is rá szükség, másrészt nem feltétlenül kell az SSD-re rakni, lehet a HDD-n is, bár ennek sok értelme nincs, de ha ennyire aggódsz...
5/9 anonim válasza:
Vostro sorozat teljesen jó, páromnak is az van. Helyszíni garancia van rá, tehát be se kell vinned, ha elromlana.
A rajta lévő Ubuntu teljesen jól használható, bár páromnál egy distro frissítés után összetojta magát, szóval most egy Linux Mint van helyette.
Amúgy a Linux swap nem rontja el az SSD-t. Évek óta Linuxom van, SSD-vel, semmi gondja.
6/9 anonim válasza:
7/9 anonim válasza:
Amúgy a lapozófájl egyáltalán nem nyirja ki az ssd-t. Ez egy óriási tévhit. Előbb avul el, vagy krepál be a vezérlő.
8/9 anonim válasza:
#1 A Dell-re nem csupán azért telepítenek Ubuntut mert ingyenes ezt jobb ha tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!