Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha egy tápegységet túlterhelte...

Ha egy tápegységet túlterheltem és tönkrement akkor melyik alkatrésze megy tönkre?

Figyelt kérdés

Nagyobb fogyasztású videokártÁt tettem rá mint amit elbírt volna és kb 2 hétig ment.

Fsp atx 300gtf

Szerencsére nem tett tönkre semmit csak már nem kapcsolt be a gép.

Másik táppal már megy.

2019. ápr. 2. 23:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha 2 hétig ment vele és egyszer csak kikapcsolt akkor valószínűsítem, hogy a diódahíd adta meg magát.
2019. ápr. 3. 08:45
 2/4 A kérdező kommentje:

Ment vele végig, csak olyan volt hogy amikor utáljára kapcsoltam ki a gépet akkor be már nem kapcsolt többet.

Ja és miközben dolgoztattam jól meghajtotta magán a ventillátort is, a szokásosnál erősebben pörgöt terhelés hatására. Ez a diódahíd javítható? Mi kell hozzá?

2019. ápr. 3. 11:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Cserélhető a diódahíd (graetz ejtsd. gréc-nek) viszont ebben az esetben a biztosíték is minden bizonnyal kiment benne.

A legjobb az lenne ha multiméterrel rámérnél -a táp kikapcsolt állapotában- a gréc lábaira nem zárlatos e valamelyik két lába a négyből. Mert akkor biztos sz@r. Valamint lehet még valamelyik 3 lábú tranzisztor is ami a hűtőbordára van csavarozva. Ezeken is páros zárlatot kell keresni a lábain és hogy nem vezet át a csillám ami mögötte szigeteli el a bordától. Lehet hogy csak kiolvadt a szigetelés és átvezet... Türelem meló de meg lehet találni a hiba okát és párszáz forintból javítható ha ügyi vagy. Én speciel soha nem dobok ki tápot csak gagyikat.

2019. ápr. 5. 03:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Multiméterem nincsen, de ezt a szigetelés dolgot meg fogom nézni.
2019. ápr. 5. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!