Több partíció összevonás, merevlemezek biztonsága?
Itt bőven kifejteném , amit szeretnék.
Szóval elsősorban,barátomtól kaptam egy winchestert, ami 2 részre van felbontva. Az egyik 246gb-os és a másik 683gb-os , de nem engedi kiterjeszteni, mert azt írja, nincs elegendő hely.
Viszont az is szemet ütött, hogy "Egyszerű kötet" feliratot mutat 2 partícióra, és nem tudom, hogy most eltér e a többitől, van e valami probléma velük? Nem fognak eltűnni, törlődni az adatok?
ITT mellékeltem egy képet:
A kötet méretének megváltoztatása mindig csak a nem foglalt terület logikai átrendezését jelenti, nem érinti a meglévő adatot. Azokért addig nem kell aggódnod, míg törlés vagy formázás parancsot nem adsz ki rájuk.
A mozgatás azért nem megy, mert nem egymás mellett van a két terület, hanem van köztük más egység. A Lemezkezelőn kívül van más program direkt erre, amivel ezek az akadályok megoldhatók, például Easeus Partition Manager - viszont készülj fel, hogy a mozgatási művelet a mérettől függően hosszadalmas lehet, tíz percekben mérve.
Az 1. és 2. lemezen lévő sok kis partíciót nyugodtan törölheted. Azok operációs rendszerhez létrehozott partíciók roncsai, semmire nem kellenek.
Ha ezzel meg vagy, akkor ki fogod tudni terjeszteni az egyszerű kötetek méretét a teljes lemezre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!