Végső konfigról vélemény?
Sziasztok. Rengeteg kérdés után erre a konfigra jutottam.
Mit gondoltok? Ha van bármi ajánlat valamelyik alkatrészre szivesen meghallgatom!
Ház:
Zalman I3 Series 16000Ft
Vagy
Thermaltake View 27 (CA-1G7-00M1WN-00) 18000Ft
Táp: Magyar:
be quiet! Pure Power 11 500W Gold (BN293)
Alaplap:
MSI B450 TOMAHAWK Alaplap 35000Ft
Proci:
AMD Ryzen 5 2600X Hexa-Core 3.6GHz AM4 Processzor
Proci hűtő:
Cooler Master Hyper TX3 EVO 90x79x136mm (RR-TX3E-22PK-R1)
(Feltéve, hogy kell. Ezen ne múljon.)
Vidi kari:
MSI GeForce GTX 1660 Ti ARMOR OC 6GB DDR6 (GTX 1660 Ti ARMOR OC 6G(ebből nemtudom melyik tipust érdemes venni?)
Ram:
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
HDD:
Seagate BarraCuda 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 ST2000DM008
SSD:
XPG SX8200 Pro 256GB 3D NAND NVMe Gen3x4 PCIe M.2 2280 Solid State Drive R/W 3500/3000MB/s SSD
Zalman I3-t nem ajánlom. rakás trágya az anyaghasználat, olcsó szar ventik és rossz kialakitás. belül pocsék a szellőzése.
Deepcool matrex 55höz hasonló kialakitású házat nézz.
Az elmúlt pár évben, kíváncsiságból többször is megcsináltam azt, hogy az asszony profiljával, megkérdeztem itt, hogy egy adott pénzkeretből milyen gépet lehetne kihozni maximum.
Hosszas, több napnyi válaszolgatás után egybehangzólag meg lett a végeredmény, amire mindenki rábólintott.
Másnap, (igen másnap) megkérdeztem, hogy mi erről a konfigról az általános vélemény, és megéri -e ennyiért.
Akik előző napokban rábólintottak, ugyan azok több ponton is kifogásolták. Pedig ők rakták össze. Érdekes nem ?
Lehetsz te szép, vagy akármi, de itt a gyakorin okosnak lenni nem lehet. Ez csak a magukat okosnak tartók privilégiuma.
Ez tényleg szánalom ! Értse mindenki ahogy akarja.
Azért mert nem minden fekete és fehér. Az itt lévő hozzáértők rábolintanak erre a konfigra, de ugyan abból a pénz keretből maguknak biztosan nem vennéek zalman házat, ramból is mondjuk mást.
ssd is pl túl kevés de sok a hdd. ami szerintem aránytalan.
Illetve venne a pcsöm 2600xet.
Viszont ránézésre magával a konfiggal semmi gond nincs. jó lesz a célnak.
Az a helyzet, hogy az SSD csak egy ötlet volt! sose volt SSD a gépembe, soha nem is éreztem szükségesnek. Talán most se lesz benne.
A processzor:
Azért választottam r5 2600X-et mert ár/érték arányban szerintem egész jó valamit azt olvastam ha nem szeretném ocerclock-olni (Amit nem szeretnék) de szeretnék jobb teljesitményt alap beállitásokon akkor az X verzió jobban megére. Valamint azért mert jelenleg erre van keretem! :)
A táp:
A tápot már sokszor megvitattam itt gyakorin és van aki ki is számolta hogy egy 400wattos táp elég lenne! Ezért ennek ellenére egy 500asat vettem én is a fejlesztés szempontjából!
Az alaplapoknál még egyszer körbenézek bár ezt az alapot elég sokan ajánlják:)
Házból fogalmam sincs hogy mit merre milyet és mennyiért ezért köszönöm az ajánlatot az a Deepcool-os ház elég jónak tünik úgyhogy lehet az lesz.
Ram:
Itt is jobban körbenéztem, igazából még amikor elkezdtem összerakni a konfigot akkor a rammal kezdtem és nem néztem jobban utána. Most találtam egy vélemények alapján jobbat viszont drágábbat. Majd erről is rakok ki kérdést:)
nem kritizálni akartam az alkatrészeket csak példát írtam.
Viszont: Mivel azt írtad, hogy eddig nem volt ssd-d nem tudod milyen. Nos..hidd el, hogy nem akarsz utána soha többé hdd-t.
ég és föld.
Cooler Master Hyper TX3 EVOt nem vennék. akkor már inkább maradjon a gyári.
Nekem is tomahawk csücsül a gépben. igazából a 2600xhez főleg hogy overlockolni se akarod tökéletes lesz.
háznál a Thermaltake View 27 jobb választás mint a zalman viszont én maradnék a deepcoolnál. minden része fém, nincs müanyag és az oldala edzett üveg. + te magad rakhatsz bele ventiket, nem kapsz hozzá vmi kokler szart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!