Miért dobja el a LAN-t a router és vált át a w10 gép wifire?
*LAN = itt most kábelt értek alatta
500-as netet csak LAN kábellel tudom kimaxolni és ezért nem a wifit használom.
Pár hétig jól ment a LAN, de újabban eldobja a LAN-t a pc vagy a router és átvált a wifis kapcsolatra a PC.
Folyamatosan ugrál a Win 10 tálcán a LAN ikon és aztán visszavált a WIFI ikonra.
Dobhatom ki a routert?
bő 6 éves TP-link gigabites router.
Mitől megy tönkre?
A wifivel is voltak gondok a 2.4GHz-en, az közben helyrejött, de most már a gigabit LAN halt be.
Normál webezésre van használva, nincs is kihasználva ez a gyors net, de ha már van akkor LAN-t (kábelt) használnám.
Tönkremehet a nagy sebesség miatt hardveresen egy router?
Gigabites kívül-belül. WAN-Lan
A wifi meg N-es 600, 300+300 2.4 és 5GHZ-en.
Ott max 130mbit körül lehet használni az 5GHz-en.
Tönkreteheti a régebbi gigabites netet az 500mbit-es net?
Lehet a processzorát túlterheli ez a sebesség lekezelése?
Kb. 7 évvel ezelőtti CPU meg hardver van a routerben, szóval lehet sok ez már neki.
Létezik ez?
Integrált vagy dedikált a hálókártya?
Utóbbi esetben nincs kimozdulva a slotból?
Másik kábellel mit produkál?
A router egy másik portján mit produkál?
Ha másik eszközt kötsz rá kábelesen mit produkál?
Az igaz, hogy jó pár napja levágtam a törésgátlóval együtt a végén és újat krimpeltem rá, mert állandóan kimozdult, letört az a kis műanyag pecek.
Színhelyesen lett bekötve, bár 5 percig küzdöttem amíg megfelelően tudtam betolni a szálakat, hogy rákrimpeljem.
Elvileg működött pár napig gond nélkül.
Másik kábel nincs, portokat kipróbálom, tompa agyammal ezeket nem is csekkoltam, pedig alap... :D
Köszi a megvilágítást!
A portokat végigpróbálom.
JA alaplapi integrált gigabites Realtek LAN
laptop LAN port
Biztosan jól krimpelted? HA úgy van lehet, hogy nem árt a másik végét is, vagy épp pár száz forintért venni kell egy másik, már eleve szerelt kábelt, a közepén is meg lehet törve.
Olyan nincs hogy egy gigabites router nem bír el fél gigabitet
#1 nyertél :D
LAN 1 port halott
LAN 2 port működik :)
#2 A wifi nem tud gyorsabb lenni, mert gigabites a LAN csatlakozás, a wifi csak 300N szabvány, 130-135mbit a max sebessége. Ha meg letiltottam a wifi adaptert, akkor ugyanúgy nem volt LAN csatlakozás, ezt nem írtam sorry.
#3 Krimpelőfogóval csináltam, elvileg jó. Most például 5 perce stabil a LAN port 2-ben. A router végén lévő tüske sértetlen, azt nem kell kicserélnem, csak a gép felőli volt letörve.
Kicserélni nem lehet a kábelt, mert 15-20 méteren keresztül szekrények mögött, parketta sarokléc alatt vezetve giga-bonyolult módon tekergődzik, nagyjából a mission impossible kategória, persze új kábelt talán lehetne valahogy körbevezetni.
Ötleteket köszönöm, úgy tűnik megoldódott. Nem gondoltam arra, hogy lehal a semmitől egy LAN port.
Remélem nem füstöl el a LAN 2 egy hét múlva. :)
Na sokáig nem tartott, ezt is kilőtte. Gondolom jól sikerült a LAN csatlakozó bekötése.
Akkor ez kábelcsere, lehet összeér két érpár vagy hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!