Akkor mi van, ha a gépembe bekötök egy olyan winchestert, ami mas operációs rendszer alatt működött régen?
Hát, nekem is egyértelmű dolognak tűnik ez, de itt a GYK-n észre vettem, hogy egy-egyszavas válaszokkal nem fogsz tudni segíteni :D
Lerövidítve: SSD-ről bootol mindenképp a gép alapesetben. Ha balamiért mégsem, mert bootolni képes HDD-t teszel be amin másik konfighoz telepített rendszer van, akkor BIOS-ban ez korrigálható. Az SSD nem fog a HDD-n található rendszer adataival dolgozni a betöltés során. Amikor arra az SSD-re települt a rendszer, akkor bekonfigurálta magát, tudja mit honnan kell betöltenie. Nem fogja a HDD rendszer lomtárát stb. dolgait felhasználni :D
Az adatok nem töltenek.
Nézd fiam rohadt egyszeru a dolog ha beállítod a gépet hogy az XPS gépről induljon akkor még fogja probalni a rendszer.
Csak nem fog sikerulni.
Ha azt állítod be hogy a win 7es hddrol induljon akkor képzeld arról indul
Ha beteszel egy linuxos hddt és arra állítod arrol indul majd ha megkered a géped hogy win7es hdd legyen amiről induljon arról fog.
Ennyi és nem tubb amit beallitasz azt csinálja.
Áhh nem fogok regényeket írni...
Röviden: kösd össze és majd meglátod -.-
BIOS lehet kelleni fog, ha netán XP-ről bootolna a gép. Azért boot sorrendet remélem be tudsz állítani, ha netán XP-ről akarna bootolni.
Nem kell azért ennyire kikelni magadból, de bonyolítod túl saját magadnak. Már én se tudom követni. Már tényleg rég minden kiderült volna ha csinálod is, nem csak beszélsz róla.
Dióhéjban: Ha gépedhez másik vinyót vagy SSD -t kötsz amin van egy korábbi rendszer és más partíciók, partíciók szerint fognak megjelenni abban a sorrendben más betűjellel. Ha az idegen vinyón volt a lomtárba adatod, az nyilván nem fog a te lomtáradba megjelenni.
Hanem mondjuk rejtett/rendszer mappaként az idegen vinyó partícióin az $Recycle.Bin mappában, de ha egyáltalán a jogosultsági gondok miatt meg tudod nyitni, akkor sem az eredeti nevén fognak megjelenni a fájlok, csak egy kódnéven. Ezért nem is szabad huzamosabb ideig fontos fájlokat tárolni a lomtárban. Ja és minden partíción lesz $Recycle.Bin, attól függően hogy melyik partícióról töröltél adatokat, az az adat ugyan azon partíción lesz.
A dokumentumok se a te dokumentum könyvtárba fog megjelenni, hanem az idegen vinyó rendszer partícióján.
pl: e:\Users\felhasználónév\Documents\ vagy ha XP volt rajta: e:\Documents and Settings\felhasználónév\My Documents
Az meg hogy hány bites rendszer volt/van a te gépeden vagy az idegen vinyón teljesen mindegy.
Azt meg már kiveséztük, hogy az idegen vinyón lévő rendszer kb 70-80% eséllyel nem fog indulni a gépeden, ha a boot sorrendet átállítod. Eleve más hardver konfighoz állította be magát az a Windows telepítés. De még azon kívül is ezer oka lehet.
Te nagyon félreértettél engem. Vagy fél órán keresztül írtam azt a rövid válaszomat, amire te kikeltél mivel részletes, mindenre kiterjedő, értelmezhető választ akartam adni. DE, itt a de, nagyon sokszor nekifutottam, átírtam stb. és mindig egy kisebb regény jött ki. Ezért írtam csak, hogy nem fogok regényeket írni, ne láss bele olyat, amire még csak célozgatni sem akartam :D
Azt meg, hogy kösd össze és majd meglátod azért írtam, mert ez a müvelet kb. pont 10 percet visz el az életedből illetve azért is, mert tudtam, hogy be fogod tudni állítani a bootsorrendet, ha az megkavarodna. Nem akartam megismételni az első választ, miszerint nem lesz gond és minden rendben fog üzemelni, ezért is írtam, hogy majd meglátod. Kárt semmiképp sem teszel a gépedben ezzel, mert végső soron kihúzod az idegen tárolót és kész, onnantól minden a megszokott módon fog működni.
Ha összekötötted volna, ahogy azt mondtam is, megspóróltad volna ezt a jó pár napot magadnak, mert már rég láthattad volna hogyan kezeli a gép ezt a szituációt, rég rájöhettél volna, hogy nem fésüli össze a rendszerbeállításokat/rendszerelemeket, ha a csatlakoztatott tárolón netán mégis egy rendszer lenne. Nem szemétségből írtam amit irtam, csak ez lett volna a legrövidebb, legegyszerűbb módja a problémád megoldásának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!