Milyen használt processzort vegyek?
Átmenetileg szükségem lenne egy jelenleginél erősebb processzorra, hogy kihajtsa az RX 570-em. A későbbiekben majd cserélem a proci-alaplap-memória hármat újra, de addig szeretnék egy költséghatékony használt processzort. Jelenleg i3 4170-em van. Az alaplap Asus B85M-G, de van egy másik alaplapom is ami 2-3 generációs intel procikat fogad.
Tehát milyen olcsó 2-4. generációs intel procit vegyek, ami már kihajtja az Rx 570-et. Egy i5 2500 már elég lenne? Ha lehet 15-20 ezer Ft alatt maradnék.
Szerintem is annak egy gtx 1060-hoz is bőven elégnek kellene lennie vagy egy rx 580-hoz! Am miért akarsz te 2-vel régebbi generációs I5-öt venni! Tudom egy kicsit túl tesz a kereten. De inkább ad el a jelenlegi lapod,procid és 23k-ért vegyél újonann egy Ryzen 3 1200-at! Vagy ha nem akarsz lapot cserélni akkor pedig ezt: [link]
kicsivdl erősebb mint a ryzen 3! Meg amúgy 15-20k-ért ugyanolyan procit kapsz kb mint a mostanid! Szóval ha tényleg ennyi a kereted inkább egy ideig ne vegyél semmit!
Köszönöm a válaszokat!
Bizonyos esetekben elég az i3 pl Far Cry Primal nagyon szépen fut. Viszont Assassin's Creed Odyssey katasztrófa. Valószínűsítem, hogy kevés neki a 2 mag, a minimum gépigény is 4 magot ír. Azért gondoltam az i5 2500-re mert jó áron megy, és a két generáció közt nincs nagy sebességkülönbség (kinek mi a nagy) viszont megvan a 4 fizikai mag.
3# Pont Ryzen 2600-at, vagy esetleg 3600-at (ha lesz ilyen) szeretnék majd venni, de ez kb még legalább fél-egy év. Addig szeretnék Odyssey-zni :) Nem vagyok hardcore gamer, sőt gyakorlatilag egyáltalán nem vagyok gamer, csak néha 1-1 játékkal szeretek játszani heti pár órát, és most épp az új AC az amivel szeretnék. Pehhemre épp ez nem akar az én gépemen jól futni. Itt felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért vettem RX 570-et: nem vettem, kaptam egy ismerősömtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!