[TELEKOM] Szervergépen hol nincs hol van internet (ubuntu) mi lehet a probléma?
"TELEKOM"
Lakossági vagy közületi előfizetés? Esetleg bérelt vonal?
Milyen közeg - ADSL? kábeltV-s hálózat? optikai net?
Esetleg ez egy szerverhoszting vagy a Telekomnál elhelyezett szerveretek?
"Szervergépen"
A szervergép és az Internet között milyen eszközök vannak?
Más eszközök is csatlakoznak a Telekomos netre? Azokon is elmegy a net?
"hol nincs hol van internet"
Ez miben nyilvánul meg?
Milyen időtartamra, milyen időközönként megy el a net?
Telekom modeme - ha van - ilyenkor elérhető?
Telekom átjárója válaszol?
"mi lehet a probléma?"
Telekom ügyfélszolgálata mit mond?
Tehát van a modem és arra van rá rakva a szervergép amit jelen esetben nálam fut. És olyan probléma merült fel, hogy nem mindig érzékeli az internetet, ez valami speciális beállítás vagy mi? Ennyire nem értek még hozzá, 1 eszköz van csak csatlakozva az internetre ugyebár ez a szervergép. Lakossági internet, olyan 10 percenként mintha megszakadnai, viszont ha pl a Windows gépen nézem akkor teljesen jól működik és így nem értem a hibát. Nyilván teljesen más mindkét operációs rendszer.
Leginkább abban látni hogy teljesen belassul és amit éppen futtatok rajta nem tudom elérni
"Tehát van a modem"
Gyártó? Típus? ADSL? Optika? KábelTv?
A "modem" kapcsolódik az Internetre (szóval nem modemről van szó, hanem modemmel egybeépített home gatewayről, "digitális elosztóról") és a szerver a modemtől kap dinamikusan privát hálózati IP-címet (192.168.x.y)/van beállítva privát hálózati IP-cím; vagy a modem tényleg modem, és a szerver kapcsolódik az Internetre:
* DHCP-n keresztül publikus hálózati IP-címet vagy
* PPPoE-n keresztül kapcsolódik?
Bocs a sok kérdésért, de jó lenne tudni a körülményeket.
Szeretem, mikor valaki "egzotikus" rendszereket/eszközöket használ, de lövése sincs igazából a témáról. Ilyenkor felteszem magamban a kérdést, hogy miért kell neki egyáltalán ubuntu alapú szervergép?
De na, ha nem ért hozzá, bumm, csak használja, akkor biztos, hogy nem ő üzemelte be, miért nem őt kérdezi akkor, aki beüzemelte?
"Szevasz Sanyi, hallod, megin'nincs net ezen a s.z.a.r.o.n.! Gyere át, vettem sört!". Vagy valami... Neeeem, GyK-n kell kérdezni...
A probléma megvan, és sikerült megoldani..
Nem kell ezt túl dramatizálni, hogy jajj én nem értek semmit ehhez, mert ehhez érteni kell nem, nem kell!
Ha okoskodni akarsz akkor ezt a vágyad ne gyk-n éld ki.
(ui.: Régi volt a kábel, az volt a probléma.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!