Elég lessz hozzá egy 430 wattos Deepcool táp?
Proci: Amd FX 9590
Alaplap: Asrock 970m pro3
Ram: 2x4 1600mhz
Videókártya: Gtx 750ti 2gb
Plusz egy db 120gb-os ssd
Tudom, hogy nem a legminőségibb a táp, majd lehet, hogy azt is veszek újat, de egyenlőre csak az lenne a kérdés, hogy elég lenne-e?
Nem a legminosegibb? Egy irodai gepet is rizikos ilyen mukodtetni, de ezuel a cpuval csoda ha bekapcsol es/vagy nem pukkan el egybol.
Egyertelmuen nem.
* Amd FX 9590: 220 W ( [link] )
* Gtx 750ti: 60 W ( [link] )
ez összesen 280 W. Mindennel együtt max 350-400 W.
Inkább 450-500 W-os tápot raknék alá.
Necces. Mert még összteljesítmény (300 W) szempontjából sem fér bele, pláne, hogy a fogyasztók zöme 12 V-tot igényel - ez a táp ( [link] ) meg nincs elengedve belőle.
Másrészt nem lehet tudni róla semmit. Nincs róla teszt, nem egy elismert márka,nem lehet tudni róla sokat
Én inkább valami elismertebb gyártó - Be quiet!, Bitfenix, FSP, Enermax, Seasonic - termékeiből szemezgetnék. Mondjuk újonnan minimum valami ilyesmit:
Az említett 220W csak a tdp-je, bárhol nézel tesztet róla, fogyasztásban 300 - 350 körül van teljes terhelésnél.
Arról nem is beszélve, hogy az alaplap VRM-je is bele fog halni (vagy folyton lekorlátozni), jobb fajta 990 chipsetes alaplapok valók csak az fx 9xxx procikhoz.
"Az említett 220W csak a tdp-je"
Igen ezzel tisztában vagyok, de...
"bárhol nézel tesztet róla, fogyasztásban 300 - 350 körül van"
Az a rendszer teljes (at wall, system power) terhelése szokott lenni:
* [link]
* [link]
"Power consumption was tested on the system as a whole with a wall meter
...
showing 350W for the full system"
* [link]
"Please note that after extensive testing, we have found that simply plugging in a power meter to a wall outlet or UPS will NOT give you accurate power consumption numbers due to slight changes in the input voltage. Thus we use a Tripp-Lite 1800W line conditioner between the 120V outlet and the power meter."
Éppen ezért méretezem túl bőven.
"jobb fajta 990 chipsetes alaplapok valók csak az fx 9xxx procikhoz"
Az alaplap processzor támogatási listáján:
nem is szerepel az említett processzor.
ehhez a procihoz 10 fázisú lap kell,a kérdéses lap nem az.
A tápegység egy olcsó kínai termék, 2*12A terhelhetőséggel ami annyit jelent, hogy CPU ágonmax 140W CPu tud hajtani, de az is inkább 100w a valóságban.
Bár 8 pines PCIE csatlakozója van, de a 12A még egy 6 pines kártyának is kevés(150W), szóval egy vicc az egész.
A válasz az, hogy ha megfelelő lap lenne hozzá, akkor sem indulna be szerintem.
Ha van alaplapod és ramod, akkor elgondolkodtató, hogy veszel bele ehy fx8320-fx8350 procit, használtan 15k körül mennek, az a max amit szabad kiadni ezért a technikáért.
A lap 5 fázisú, egy 125w procival még megbírkózik, de tuningra ne számíts!!!
Tápegységből olyan kell, aminek legalább 15A tud v1 ága,és valami normális gyártmány.
Az olcsóbbak közül ezeket szabad megvenni újonnan
FSP-350w AHBCC 8000FT
FSP HEXA+ 400W 11500FT
CM MASTERWATT LITE 400W 12500FT
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!