RX 580? i3-8100?
1.Szerintetek megéri egy RX 580 8GB?
2.Egy i3-8100 megfelelő lenne ehhez a kártyához?
3. Milyen tápot,alaplapot ajánlanátok ezekhez?
Mivel nincs még a lap, ezért ajánlom a Ryzen-t mert az Intel ár/értékarányához képest magas..
Ryzen 3 1200/Asrock B350 pro4/ 2x4 giga 3200/3000 MHZ ram..
Ha Ryzen-t veszel ügyelj a magas órajelű memóriákra.
Bármennyire AMD párti vagyok, szerintem jobban jársz egy GTX1060-nal. Minimálisan drágább, de jobb teljesítménye van. Plusz több játék fut jól vele, jobban optimalizálnak nvidia kártyákra.
Az említett proci éppen elég lenne, de ha van pénzed, akkor egy i5-ösre ha beruházol az tovább ki fog szolgálni.
Ramból mindenképp 8GB-ot vegyél. Több nem szükséges ha játszani, netezni akarsz csak, viszont kevesebb nem elég.
Tápból egy megbízható, ismert gyártótól vegyél bronze, vagy annál jobb értékelésűt. 500W-osnál nem kell több, az is hagy még helyet bővítéshez.
Ár/érték arányban jó a rx580/8gb már 65k körül lehet kapni.
A proci tökéletesen elég hozzá, ehhez a procihoz bőven elég egy olcsóbb lap is, h310(m2 foglalat legyen rajta) vagy b360.
Tápegységből elég hozzá 400w is, a rendszer kb 250w fog enni, ennek jó részét 12v, szóval 12v mellett kell 30A teljesítmény.
Tápegységből
olcsóbb....FSP hexa 400+ vagy CM Masterwatt 400 vagy
drágább....BQ bn276 vagy FSP hydro x 500w
Én inkább Ryzent vennék.
Ryzen 5 1400
ASrock B450M pro4
SilverStone Strider SFX 450W Bronze (SST-ST45SF V3.0)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!