Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 6. gen intel CPU-val nem is...

6. gen intel CPU-val nem is mennek az újabb laptop wifi kártyák?

Figyelt kérdés

Intel® Wireless-AC 9260

Intel® Wireless-AC 9560

CNVi

Illetve honnan tudom, hogy a BIOS whitelist engedné-e ezeket?

Nem tudom a kettő közül melyik kell, mert nemtudom melyik foglalat van az alaplapon, és nem tudom most szétszedni.

Szeretném az 500mbit netet kihasználni, ehhez új router kell, és új adapter.

Jelenlegi Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265 ami maximum 350mbit-et tud nagyjából.

CPU Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz

6th gen.

miért kell 8th gen CPU hozzá?

Kaby Lake R (8th gen Intel CPU) platform can't work with AC 9560 (Intel® Wireless-AC CNVi).

They currently only support certain processors:

- 8th Gen Intel® Core™ processors

- Intel® Pentium® Silver processors based on Gemini Lake

- Celeron® processors based on Gemini Lake

2019. febr. 12. 09:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Azért kell újabb CPU, mert a régiek nem bírják azt a tempót amit az új wifi kártyák diktálnak. Ettől függetlenül működni fog, csak lassabban.
2019. febr. 12. 10:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Először is butaság amit kérdezel.....

A CPU röhögve tudja a kellő sávszélességet, azért párosítják újabb generációs CPU-val mert az energiagazdálkodás azzal van tesztelve.

Ac rendszer papíron tudhat 350mbit, de valójában jó ha 150-200mbit összejön. Ha titkosítást is használsz, akkor még annyi sem lesz.

Nálam mac szűrés van, kb 8m légvonalban 1 fal és 150-170mbit a max amit tud az ac. A 300mbites N rendszer pedig 80-100mbit között tudott 40mhz sávszélesség mellett.

2019. febr. 12. 11:28
 3/5 A kérdező kommentje:
867mbit-es wlan kártya amit teszteltem egy UPC 500mbit-en és 350mbit-et mondott a speedtest. 6 éves Celeron CPU és alsó kategóriás notebookon volt mindez.
2019. febr. 12. 12:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor az nagyon jó értéknek számít, gondolom a router közvetlen közelébe mérted.....
2019. febr. 12. 14:00
 5/5 A kérdező kommentje:
1 méterre tőle.
2019. febr. 12. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!