Mi lehet a gond a videókártyával (gtx960m)?
Adott egy asus rog gl552vw laptop, melyben egy
Intel HD Grapics 530 és
Nvidia GTX 960m van
Játék közben nem hozza az elvárt fps számot a gtx 960m
- Dying Light 10-20 fps (mindent a legalapabbra állítva) - ez korábban ezen beállításokkal 40-60 fps körül mozgott
- Forza Horizon 4 10-20 fps leggagyibb beállításokkal 1366*768 felbontáson - korábban full hd-n közepes beállításokkal megvolt a 30 fps
és az összes többi játékba is jóval alacsonyabb, nem stabil fps számot hoz a megszokotthoz képest.
ezen értékekkel végig olyan mintha az integrált kártyát használná a gép
- nvidia driver fenn van (több verzióval is próbálkoztam már ugyan az volt az eredmény)
- üzemi hőmérséklet abszolút elfogadható, szóval nincs túlmelegedési probléma
- nvidia vezérlőpultban próbáltam átállogatni hogy csak a kártyát használja, semmi
- a gép most lett újrarakva - pont ezért mert előjött ez a probléma
- a kártyát látja a gép, nem jelez nála hibát
- a biosban még nem turkáltam
- ha letiltom az integráltat akkor még másik képernyőre sem enged kivetíteni "próbálkozzon másik videókártyával" - szóval a gtx 960m-et nem használja.
Valami ötlet hogy miért van ez?
az lehet hogy nem volt alacsonyabb, de nem mindegy milyen terhelésnél éri el, mert míg régen mondjuk ment 100%-on a gpu és úgy lett 80 fok, most lehet ezt 60%-os terhelésnél csinálja.
3 év alatt darabosra szárad a paszta, plusz a kis venti ki és beömlőknél összegyűlik a por, ami tovább csökkenti a hatékonyságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!