Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Cooler master 750w mwe gold...

Cooler master 750w mwe gold tápegység ventillátorjának felfele vagy lefele kell állnia?

Figyelt kérdés
be quiet! Silent Base 801 házam van és nem tudom merre álljon a tápegység

2019. febr. 9. 20:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Amerrol levegot kap. Ha felulre kell szerelni, ertelemszeruen lefele kell allnia hogy be tudja szivni a levegot, ha alulra kell szerelni, nyilvan pont forditva.
2019. febr. 9. 20:11
 2/9 anonim ***** válasza:

Az alsótápos házak aljában általában van egy porszűrős rács, hogy a tápegység a szoba - a gépházon belülihez képest - hűvösebb levegőjét szívja be kívülről és fújja ki hátra:

[link]

az említett gépház esetében is így van:

[link]

2019. febr. 9. 20:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem mellesleg ha nem vagyok indiszkrét: minek ilyen bődületes terhelhetőségű táp? SLI? CF? OC? Milyen konfigurációhoz?
2019. febr. 9. 20:51
 4/9 A kérdező kommentje:

#2 továbbra sem értem, tehát alulra álljon a venti vagy felülre? azt a rácsot nem láttam eddig, mert a rekeszt még most sem tudom lefeszíteni, elég masszívan oda van téve.

Továbbá van egy kis probléma, mikor betettem a tápot (lefelé) akkor kissé feszegetve tudtam, mert ostoba módon a cooler master embléma ki van emelkedve és annak hála 1-2mm-rel magasabb a táp mint a rekesz ahol be tudom tolni. Ez a táp vagy a ház hibája?

2019. febr. 9. 22:05
 5/9 A kérdező kommentje:

#3 RTX 2080 VGA + 6700 i7

Most jól állok anyagilag de jó pár évig tervezek a táppal, ezért vettem ekkorát és minőségit

2019. febr. 9. 22:10
 6/9 anonim ***** válasza:

"továbbra sem értem, tehát alulra álljon a venti vagy felülre?"

Mivel alsótápos ház és alul van rajta porvédő rácsos levegőbeömlő ezért alapértelmezetten alulra.

A termék adatlapján

[link]

is úgy mutatják (lásd a FUNCTIONAL PSU SHROUD fejezetnél szereplő képet).

De ahogy nézem a termékről készült videókat

[link]

van arra is mód, hogy a tápegységet takaró felső lemezt eltávolítsuk, így fordítottan - a ventilátorral felfelé - is beszerelhető, bár így a gépház meleg levegőjét szívja be, ami nem annyira hatékony hűtés szempontjából.

2019. febr. 9. 22:31
 7/9 anonim ***** válasza:

Alsótápos házban lefelé áll a tápegység ventilátora.

Mindegyikben.

És bármely tápé.

2019. febr. 9. 22:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Lefelé.
2019. febr. 9. 23:39
 9/9 MGéza ***** válasza:
Lefelé van a porszűrő, tehát egyértelmű. Egyébként meg kicsit gondolkodni kéne, mi a francnak lenne megemelve lábakra az összes alsó tápos ház ha nem kéne? Azért van hogy alul be tudja szívni a levegőt.
2019. febr. 10. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!